Σε τροχιά αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ βρίσκεται ο Γρηγόρης Ψαριανός.{{{ audio1 }}}
«Δεν αποχωρώ εγώ από τη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ φεύγει από εμένα», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99.5, προσθέτοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν πορεία εξόδου από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και άλλα στελέχη.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό του μέλλον, είπε ότι θα παραστεί στο συνέδριο του «Ποταμιού» τις επόμενες ημέρες, αλλά αινιγματικά συμπλήρωσε: «Μπορεί αυτό να σημαίνει κάτι, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα».

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 19 Ιουνίου οβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη ΔΗΜΑΡ, τη στάση του, το ενδεχόμενο αποχώρησής του και το πολιτικό του μέλλον.

Για τη στάση του, τη συμμετοχή του στις εσωτερικές διεργασίες της ΔΗΜΑΡ και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα

«Φεύγω; Όχι, νομίζω η ΔΗΜΑΡ έχει φύγει. Από τον εαυτό της. Έχει κάνει μια κωλοτούμπα. Έχει κηρύξει στρατιωτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει συρρικνωθεί σε πολύ μικρότερο μέγεθος όχι από τα ιδρυτικά μέλη της, αλλά από πολύ λιγότερα ακόμα. Το διακηρυγμένο σχέδιο ότι ενώ λέγαμε όχι στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά και απλώς καλούμε κάποιους στο σαλόνι μας, όπως τον Καστανίδη, τον Λοβέρδο, τον Τσαμουργκέλη και όποιον κάτσει και αν μας αρέσει και αν θέλει και αυτός και όμως δεν μιλάμε ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την Ελιά ούτε με τα Ποτάμια ούτε με τα ρυάκια, τώρα μιλάμε με όλους. Από εκεί που δεν μιλάγαμε με κανέναν, τώρα μιλάμε με όλους, αλλά με την προϋπόθεση ότι όλοι μετά θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι προσπαθείς να συγκροτήσεις το χώρο της Κεντροαριστεράς, έχω βαρεθεί να το ακούω. Είναι σαν το λύκο με τα πρόβατα. Όταν προσπαθείς να ανασυγκροτήσεις αυτό το χώρο με τη δική σου συμμετοχή, είσαι βασικός παίκτης και δεν θεωρείς ότι τον συγκροτείς με τη λογική ότι θα δεις με ποιον θα πας μετά και εσύ θα είσαι τσόντα. Αυτό είναι ηλίθιο στρατηγικό σχέδιο. Συγκροτείς αυτό το χώρο για να πρωταγωνιστήσει και αυτό το σχέδιο με περιλαμβάνει. Σ’ αυτό πιστεύω. Να πω ότι εγώ, μαζί με τον Κουβέλη, τον Μαργαρίτη, τον Χατζησωκράτη και τον Αμοιρίδη ή τον Παν-Παν και όλους τους άλλους, θα παραμείνουμε για να πάμε μετά με τον Σκουρλέτη στα γουναράδικα και με τον Κουρουμπλή ή την Σακοράφα και τον Μητρόπουλο ή τον Ρινάλντι, αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει.

Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής μου. Υπάρχει θέμα ότι αναχωρεί η ΔΗΜΑΡ, απ’ ό,τι φαίνεται. Δεν θα πάω στην Κεντρική Επιτροπή. Σε δύο δεν πήγα. Στις υπόλοιπες 30 και που πήγα και τα έλεγα, πού με γράφανε; Και εμένα, και άλλους 30; Εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι από τη ΔΗΜΑΡ θα περιμέναμε να αναλάβουν κάποιοι τις πολύ σοβαρές ευθύνες για το ναυάγιο και την προσάραξη του σκάφους και όχι να βάλουν τα θέματα σε ψηφοφορίες. Και αν είναι μια προσάραξη που διορθώνεται, να το διορθώσουμε το πλοίο και να συνεχίσουμε. Αν, όμως, όχι, τότε να το αφήσουμε το πλοίο στα βραχάκια και να σηκωθούμε να φύγουμε. Δεν θα συμμετάσχω στις κομματικές διεργασίες ενός πράγματος που το θεωρώ νεκρό. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω (λόγο ύπαρξης). Αφού η ΔΗΜΑΡ αναχώρησε για άλλα μέρη, δεν συμμετέχω στις κομματικές διεργασίες. Μπορεί κάτι να αλλάξει. Μπορεί να μην είμαι και εγώ μόνο που θα φύγω. Μπορεί να είναι πολλοί περισσότεροι.»

Για το πολιτικό του μέλλον

«Θα πάω στο συνέδριο του «Ποταμιού» και θα πάνε και άλλοι. Θα πάει και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. Μπορεί και να υπάρξει (μια στενότερη σχέση με το «Ποτάμι»). Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Θα πάω στο συνέδριο του «Ποταμιού».»

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο Φώτης Κουβέλης, ανεξάρτητα από τις διαφορές και την απόσταση που υπάρχει τώρα μεταξύ μας. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση και η καλύτερη λύση. Αν μου πείτε δέκα ονόματα, θα σας έλεγα «αυτόν ναι, αυτόν όχι». Δεν έχει νόημα αυτό. Κρίνεται από το όνομα (ποιον θα επέλεγα). Αν μου έλεγαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα όνομα που έχει μια αποδοχή, μια λάμψη, μια εσωτερικότητα δυνατή και ανεξάρτητη από το αν είναι αριστερός ή κεντροδεξιός, βεβαίως θα τον ψήφιζα.»