• Αναζήτηση
  • Ψάρι τσιλαδιά

    YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

    600 γρ. φρέσκο μπακαλιάρο, σε 4 φέτες

    αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα

    3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

    2 κρεμμύδια, σε φέτες

    1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη {{{ moto }}}

    2 φύλλα δάφνης

    400 γρ. ντομάτα, σε κυβάκια ή τριμμένη

    ½ κ.γ. αλάτι

    ½ κ.γ. πιπέρι

    2 κ.σ. μαύρες σταφίδες

    10 ελιές Καλαμών (προαιρετικά)

    1 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη (προαιρετικά)

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Αφαιρούμε τα πλαϊνά κόκαλα και την πέτσα του ψαριού. Πλένουμε τις φέτες του μπακαλιάρου και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αλευρώνουμε και κατόπιν τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τις σταφίδες, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

    Προσθέτουμε το τηγανισμένο ψάρι, καλύπτουμε με τη σάλτσα και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμη.

    Ρίχνουμε, αν θέλουμε, τις ελιές και την κάππαρη και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

    Αφιερώματα
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk