Τον απολογισμό των πεπραγμένων του απέστειλε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μακροσκελή επιστολή του αναφέρει τις βασικές πρωτοβουλίες της διετίας 2012-2014 του υπουργείου όπου «αποτέλεσαν θεμέλιο για να γυρίσει η χώρα στην ανάπτυξη».

Μεταξύ αυτών ο κ. Χατζηδάκης τόνισε το γεγονός ότι η χώρα κατέχει πλέον την 3η θέση -από την 18η που κατείχε το 2012- στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, επεσήμανε την επανέναρξη των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομου, την δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, την ψήφιση του νέου επενδυτικού νόμου που έβαλε φρένο στη γραφειοκρατία καθώς και την προώθηση σημαντικών έργων μέσω ΣΔΙΤ.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει ότι η «Ελλάδα ανέβηκε σε ανταγωνιστικότητα και έχει ξεκινήσει να προσελκύει περισσότερες επενδύσεις. Φέτος γυρνάει πια από την ύφεση στην ανάπτυξη. Το παραδέχονται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί. Οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν ξεκινήσει να πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα μπορεί να αποχαιρετήσει την κρίση και να ανοίξει, με τη βοήθεια όλων μας, μία νέα σελίδα».

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Κωστή Χατζηδάκη