ΥΛΙΚΑ (για 5 παιδιά)

Για τον πουρέ

½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο

½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο

2 καρότα, σε χονδρές ροδέλες

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα 4

5 μέτριες πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες {{{ moto }}}

½ φλ. γάλα, χλιαρό

αλάτι, πιπέρι

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

120 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)

Για τις ψαρομπουκιές

600 γρ. φιλέτο ψαριού (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να το φιλετάρει)

αλάτι, πιπέρι

περίπου 30 ml έ.π. ελαιόλαδο

300 γρ. νιφάδες βρόμης

2 αβγά, χτυπημένα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. θυμάρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο νερό, βράζουμε το καλαμπόκι, τον αρακά, τα καρότα και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο multi. Κόβουμε σε κομμάτια τις βρασμένες πατάτες και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο (πρες πουρέ), προσέχοντας να μην αφήσουμε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, αναμειγνύουμε τον πουρέ των λαχανικών με εκείνον της πατάτας. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά το ψάρι από όσα κόκαλα έχουν ενδεχομένως απομείνει, μαδάμε το ψαχνό και αλατοπιπερώνουμε. Βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο τα χέρια μας και παίρνοντας μικρά κομμάτια ψαριού σχηματίζουμε μπαλίτσες.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρόμη, σε ένα άλλο τα αβγά και σε ένα τρίτο το αλεύρι μαζί με το θυμάρι, τα οποία και ανακατεύουμε. Περνάμε τις μπαλίτσες πρώτα από το αλεύρι, τις τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό, μετά από το αβγό και τέλος από τη βρόμη, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις μπαλίτσες και ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

* Η Λένα Γάτση είναι δημιουργός της κοινότητας «Συνταγές για παιδιά» στο Facebook. Η συνταγή της πρωτοδημοσιεύεται εδώ.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.