Τα Ποσειδώνια των ρεκόρ: 19.421 επισκέπτες από 96 χώρες

Ραντεβού το 2016 έδωσαν εκθέτες και επισκέπτες της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας νέα ρεκόρ επισκεπτών και χωρών που συμμετείχαν, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές.

Ραντεβού το 2016 έδωσαν εκθέτες και επισκέπτες της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας νέα ρεκόρ επισκεπτών και χωρών που συμμετείχαν, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές. Λένε παράλληλα ότι το ρεκόρ επιβεβαιώνει την ηγετική θέση των Ποσειδωνίων ως το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο.
Συνολικά 19.421 επισκέπτες περιηγήθηκαν στους διαδρόμους των τεσσάρων αιθουσών του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, καταγράφοντας 10% αύξηση σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2012, αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.
«Επισκέπτες από 96 χώρες ήρθαν για να γνωρίσουν και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους 1.843 εκθετών από συνολικά 93 χώρες – άλλο ένα ρεκόρ των Ποσειδωνίων, το οποίο επισφραγίζει την παγκόσμια απήχηση της έκθεσης» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν πού θα γίνουν τα Ποσειδώνια το 2016 με δεδομένο ότι ένας από τους στόχους του νέου δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι να επιστρέψουν στο μεγάλο λιμάνι, κάτι που αντιμετωπίζουν θετικά και εφοπλιστές καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, στον Πειραιά «χτυπά η καρδιά της ναυτιλίας».
Από τη στιγμή ωστόσο που ένας κατάλληλος εκθεσιακός χώρος για να φιλοξενήσει τα Ποσειδώνια δεν υπάρχει στον Πειραιά οι διοργανωτές «είναι πεπεισμένοι ότι η διοργάνωση του 2016, που έχει προγραμματιστεί από 6 έως 10 Ιουνίου 2016 στο ίδιο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, θα είναι εξίσου επιτυχημένη και παραγωγική για όλους τους εκθέτες».
«Η ζήτηση για εκθεσιακό χώρο είναι εξαιρετικά αυξημένη και είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιτυχία των φετινών Ποσειδωνίων θα επαναληφθεί σε δύο χρόνια» δήλωσε η κυρία Δήμητρα Μιχαήλ, διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια. «Η ναυτιλία σταδιακά ανακάμπτει, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές συνθήκες βελτιώνονται. Όσο αυξάνονται οι μεταφορές εμπορευμάτων στους ωκεανούς μέσα στους επόμενους 24 μήνες, τόσο μεγαλύτερη αισιοδοξία θα υπάρχει στα Ποσειδώνια 2016» πρόσθεσε.
Σημαντικοί εκθέτες των Ποσειδωνίων 2014, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών περιπτέρων της Ολλανδίας, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και της Δανίας, καθώς και εταιρείες όπως η ABB, η Transas, η MAN Diesel and Turbo, η Alfa Laval, η Marichem Marigases και πολλοί άλλοι, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση του 2016.
«Οι ισχυροί δεσμοί των Ποσειδωνίων με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και το γεγονός ότι παραδοσιακά στην έκθεση επισφραγίζονται μεγάλες συμφωνίες, είναι δύο από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουν στα Ποσειδώνια μια ξεχωριστή θέση στη συνείδηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας. Ο επιτυχής συνδυασμός επιχειρηματικών συμφωνιών και σύσφιξης διαπροσωπικών σχέσεων, με το πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων, σεμιναρίων και αθλητικών δραστηριοτήτων των Ποσειδωνίων καθιστούν την έκθεση ένα γεγονός στο οποίο κάθε μέλος της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας πρέπει να παρευρεθεί», συμπλήρωσε η κυρία Μιχαήλ.
Επίσης ο κ. Ναουφάλ αλ Τζουρανί, διευθυντής Επικοινωνίας του Dubai Maritime City Authority, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων κάναμε αμέτρητες επαφές με δυνητικούς συνεργάτες. Είμαστε βέβαιοι ότι το ελληνικό ναυτιλιακό περιβάλλον είναι το ιδανικό μέρος για την προβολή της θαλάσσιας βιομηχανίας του Ντουμπάι και των υπηρεσιών που προσφέρει».
Ο Αντόνιο Τακίς από την Panama Shipping Services τόνισε: «Έκλεισα τόσες πολλές συμφωνίες μέσα στα Ποσειδώνια που νομίζω ότι θα πρέπει να διπλασιάσω το προσωπικό μου στον Παναμά για να μπορέσω να διαχειριστώ την επιπλέον ζήτηση».
Ο πλοίαρχος Ντουέιν Ε. Χάτσινσον, master mariner deputy director της Bahamas Maritime Authority, που λείχε φέτος την ευκαιρία να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα είπε: «Μέσα από την παρουσία μας στα Ποσειδώνια, προωθήσαμε το συνολικό πακέτο ναυτιλιακών υπηρεσιών που προσφέρουν οι Μπαχάμες, από το νηολόγιο και τα ναυπηγεία μας ως τις οικονομικές και τουριστικές υπηρεσίες μας».
O κ. Ιωάννης Σμυρναίος, διευθυντής της ABB για την Ελλάδα και την Κύπρο και ένας από τους χορηγούς των Ποσειδωνίων, ανέφερε: «Οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να κάνουμε επιπλέον αισθητή την παρουσία μας εδώ στα Ποσειδώνια. Για μια μεγάλη εταιρεία σαν τη δική μας είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε, πέρα από τη συμμετοχή με περίπτερο, να γίνουμε και χορηγοί διαπιστεύσεων στα φετινά Ποσειδώνια, καθότι με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να προβάλλουμε την εταιρεία μας σε 20.000 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας».
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk