Η εταιρεία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες υπέβαλε στις 10 Ιουνίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007 όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα. Παράλληλα υποβλήθηκε αίτημα για τη λήψη προληπτικών μέτρων υπέρ της εταιρείας και των θυγατρικών της.
Ως εκ τούτου, αναστέλλεται η σημερινή εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αφού η προηγούμενη είχε απορριφθεί.
Η αναβολή της εκδίκασης για την αίτηση πτώχευσης αλλά και η εκ νέου αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 υπαγορεύθηκαν από το ενδιαφέρον που έχει δείξει η εταιρεία ιχθυοτροφών ΒΙΟΜΑΡ για να στηρίξει την εταιρεία αλλά κυρίως από το γεγονός ότι το business plan της ΒΙΟΜΑΡ έχει γίνει δεκτό από τις βασικές πιστώτριες τράπεζες.
Μεταξύ άλλων το σχέδιο περιλαμβάνει κεφαλαιοποίηση χρεών από τις τράπεζες αλλά και από τη ΒΙΟΜΑΡ, καθώς η Δίας έχει οφειλές για ιχθυοτροφές, ενδιάμεση χρηματοδότηση για κεφάλαια κίνησης και επανεκκίνηση της εκτροφής ψαριών.