Η ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι μετά από διαπραγματεύσεις με την Intralot, υπεγράφη νέο συμβόλαιο τεχνολογικού παρόχου με αναδρομική ισχύ από 01.04.2014 και λήξη στις 31.07.2018.

«Το νέο συμβόλαιο εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων της ΟΠΑΠ, ενώ επιτυγχάνει καλύτερους οικονομικούς όρους και διευρυμένες υπηρεσίες σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το χαμηλότερο κόστος για τον ΟΠΑΠ, ο οργανισμός πέτυχε και πιο ορθολογική πληρωμή των ετήσιων δόσεων, καθώς το πρώτο συμβόλαιο προέβλεπε υψηλές πληρωμές τα πρώτα χρόνια και μειωμένες πληρωμές κοντά στη λήξη.
Με τη σειρά της η Intalot βγαίνει επίσης κερδισμένη, καθώς η πρώτη σύμβαση ήταν σπασμένη σε δύο συμβόλαια (κεντρικό σύστημα και υποστήριξη πρακτορείων με το δεύτερο να είχε μικρότερο χρόνο διάρκειας κατά τρία έτη) τα οποία τώρα ενοποιούνται σε ένα, με τη διάρκεια όμως του πρώτου συμβολαίου που λήγει τον Ιούλιο του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συμβολαιοποιημένη σύμβαση είχε αξία 147 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση της Intralot
Η INTRALOT ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμβόλαιο τεχνολογικού παρόχου με την ΟΠΑΠ Α.Ε. Η εταιρεία θα αναλάβει την υλοποίηση των νέων Κεντρικών Συστημάτων, θα παρέχει εξοπλισμό και λογισμικό καθώς και υπηρεσίες για τη λειτουργία, τη συντήρηση, την τεχνική υποστήριξη και την διαρκή εξέλιξή του συστήματος. Το νέο συμβόλαιο ισχύει αναδρομικά από την 1/4/2014 και λήγει στις31/7/2018.
Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την παροχή της χρήσης του εξοπλισμού και του λογισμικού των Κεντρικών Συστημάτων, τη μετάβαση όλων των δεδομένων και των λειτουργιών τους στο νέο Εξελιγμένο Κεντρικό Σύστημα, την αναβάθμιση του LOTOS O/S, την παραχώρηση των αδειών χρήσεως του λογισμικού του και συγκεκριμένα της πλατφόρμαςαθλητικού στοιχήματος iFLEX, του συστήματος Data Warehouse καθώς και του συστήματος Player Club. Επιπλέον, η INTRALOT θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες, που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την συντήρηση των Κεντρικών Συστημάτων και του λογισμικού τους, την on-site συντήρηση του εξοπλισμού και του λογισμικού των πρακτορείων, λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες, Data Center Business Operation Support Services και τη διαρκή εξέλιξη του λογισμικού εφαρμογών. Τέλος, η INTRALOT θα παρέχει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. εξοπλισμό Κεντρικού Συστήματος.
O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος,δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον παλαιότερο πελάτη μας την πρωτοποριακή τεχνολογία μας. Στόχος μας είναι ναυποστηρίξουμε τις προσπάθειες της νέας Διοίκησης της ΟΠΑΠ να συνεχίσει τονεκσυγχρονισμό της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών και να προσφέρει στους παίκτες μοναδικές ψυχαγωγικές εμπειρίες. Οι καινοτόμες λύσεις τηςINTRALOT εγγυώνται την είσοδο της ΟΠΑΠ σε μία νέα εποχή έχοντας τα εχέγγυατης πιο προηγμένης και ασφαλούς τεχνολογίας του κλάδου των τυχερών
παιχνιδιών.»