Σε επενδύσεις ύψους 275 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά έχει προχωρήσει η εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον, από το 2012 ως σήμερα, έχοντας συνεισφέρει σε φόρους στο ελληνικό κράτος 258,8 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, τα τελευταία 10 χρόνια έχει αποδώσει στο κράτος 1 δισ. ευρώ μέσω κρατικών και εργοδοτικών εισφορών, ενώ συνολικά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υποστηρίζει 30.000 άμεσες ή έμμεσες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήδη, επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ είναι σε εξέλιξη στις μονάδες της εταιρείας στο Σχηματάρι και στο Αίγιο. Με 25 γραμμές παραγωγής, η Coca-Cola Τρία Έψιλον παράγει στην Ελλάδα το 96% των προϊόντων της. Συνολικά 115.000 σημεία πώλησης διαθέτουν τα προϊόντα της, ενώ, παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει 4.000 Έλληνες προμηθευτές. Το 90% των προμηθειών της εταιρείας γίνονται στην Ελλάδα και το 52% αυτών προέρχεται από προμηθευτές της Περιφέρειας, στηρίζοντας ουσιαστικά την εγχώρια και τοπική ανάπτυξη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Ι.Ο.Β.Ε. για τη συμβολή της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία,
η Coca-Cola Τρία Έψιλον επενδύει το 20,6% των καθαρών αποτελεσμάτων της, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η κοινωνική συνεισφορά της με επενδύσεις που από το 2010 έχουν φτάσει περίπου τα 11,5 εκατ. ευρώ σε 440 κοινωνικές και περιβαλλοντικές ενέργειες και έχουν αγγίξει περίπου το 85% της Ελλάδας.