Νέα άρνηση στην πρόσκληση του Ευ.Βενιζέλου για συμμετοχή στο εγχείρημα της σύνθεση της κεντροαριστεράς διατυπώνεται εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, φαίνεται ότι το κόμμα επιθυμεί να διασκεδάσει όποιες εντυπώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει το κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με την υπερψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθούν βουλευτικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στον Real FM, επισήμανε για την πρόσκληση του Ευ.Βενιζέλου:

«Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε εξέλιξη, μια και όλα αυτά τα ζητήματα είναι αντικείμενο του διαλόγου που ξεκίνησε στο κόμμα μας, η προσωπική μου θέση είναι ότι τα μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, δεν μπορούν να αρθούν με προτάσεις που ακυρώνουν την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Σε ό,τι αφορά το θέμα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ο Χρ.Μαχαίρας δήλωσε:

«Το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας – Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Επειδή ωστόσο με ρωτάτε, σπεύδω να σας υπενθυμίσω πρόσφατη δήλωση του κ. Κουβέλη, ο οποίος τόνισε οτι η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστικό ζήτημα, ούτε να αποσυνδέεται απο τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Εκτίμησε μάλιστα οτι με βάση του παρόντες κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αν δεν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να προκύψει η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία».