Παρατηρητές του ΟΑΣΕ κρατούν οι φιλορώσοι του Σλαβιάνσκ

Ο αυτοανακηρυχθείς «δήμαρχος» του Σλαβιάνσκ, Βιάτσεσλαβ Πονομάρεφ, ανακοίνωσε ότι κρατά τους τέσσερις αξιωματούχοι του ΟΑΣΕ, με τους οποίους ο Οργανισμός έχει χάσει επαφή. Είπε ότι θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι, χωρίς να θέσει όρους.

Ο αυτοανακηρυχθείς «δήμαρχος» του Σλαβιάνσκ, Βιάτσεσλαβ Πονομάρεφ, ανακοίνωσε ότι κρατά τους τέσσερις αξιωματούχους του ΟΑΣΕ, με τους οποίους ο Οργανισμός έχει χάσει επαφή. Είπε ότι θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι, χωρίς να θέσει όρους.

Όπως μεταδίδει το Interfax, ο αρχηγός των φιλορώσων ενόπλων στην πόλη είπε ότι οι ξένοι αξιωματούχοι είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Ο ΟΑΣΕ είχε αναφέρει τη Δευτέρα ότι χάθηκε η επαφή με μία από τις ομάδες στην περιφέρεια του Ντονέτσκ (όπου βρίσκεται το Σλαβιάνσκ).

Οι δυνάμεις του Πονομάρεφ ήταν εκείνες που κρατούσαν την πρώτη ομάδα παρατηρητών του ΟΑΣΕ, που τελικά απελευθερώθηκαν μετά από διαπραγματεύσεις.

Ο Οργανισμός είχε στείλει στην ανατολική Ουκρανία ομάδες παρατηρητών μετά την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Οι ομάδες είχαν αναλάβει επίσης την επιτήρηση της προεδρικής κάλπης της περασμένης Κυριακής.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk