Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία προϊόντων ήχου Beats Electronics

Έπειτα από εβδομάδες σχετικής φημολογίας, η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της Beats Electronics έναντι 3 δισ. δολαρίων. Με το ποσό αυτό αποκτά μία γκάμα σύγχρονων συσκευών ήχου, μία γρήγορα αναπτυσσόμενη μουσική υπηρεσία streaming, καθώς και δύο μορφές της μουσικής βιομηχανίας, τον παραγωγό Τζίμι Ιοβάιν και τον σταρ του χιπ-χοπ Dr Dre, στα ηγετικά της κλιμάκια.

Έπειτα από εβδομάδες σχετικής φημολογίας, η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της Beats Electronics έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Beats Electronics κατασκευάζει μοντέρνες συσκευές ήχου, όπως ακουστικά και ηχεία, με κύκλο εργασιών περί το 1 δισ. δολάρια ετησίως.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά της Beats Music, μίας γρήγορα αναπτυσσόμενης μουσικής υπηρεσίας streaming -πεδίο στο οποίο, προς το παρόν, δεν έχει παρουσία η Apple.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι συνιδρυτές της Beats, ο γνωστός μουσικός παραγωγός Τζίμι Ιοβάιν και ο σταρ του χιπ-χοπ Dr Dre, θα αποκτήσουν ρόλο στα ηγετικά κλιμάκια της Apple.

To τίμημα της συμφωνίας περιλαμβάνει 2,6 δισ. δολάρια σε μετρητά και 400 εκατ. δολάρια σε μετοχές.

Το υψηλό ποσό έγινε αντικείμενο ποικίλων σχολίων τις τελευταίες εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εντούτοις, αποτελεί μόνο το 0,5% της τεράστιας κεφαλαιοποίησης της Apple (σήμερα στα 539 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk