Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου smartphone της LG, G3, πραγματοποιήθηκαν χθες σε Λονδίνo, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, υπογραμμίζοντας ότι η σχεδιαστική απλότητα μπορεί να συνοδεύεται από εντυπωσιακές επιδόσεις.

Τα προσόντα της νέας συσκευής Android 5,5 ιντσών πολλά. Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός ωστόσο, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην ανάλυση της οθόνης και στην ανταπόκριση της κάμερας στα «χάδια» του κατόχου της.

Oθόνη και κάμερα στο προσκήνιο

Η οθόνη Quad HD, όπως την ονομάζει, με ανάλυση 2.560×1.440 πίξελ και πυκνότητα 538 πίξελ ανά ίντσα «ζωντανεύει» κυριολεκτικά ό,τι προβάλει. Παρά την ονομασία της, δεν πρόκειται για οθόνη 4Κ. Πρόκειται ωστόσο για την οθόνη (mainstream) κινητού με την υψηλότερη ανάλυση που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Διαθέτει προστασία Corning Gorilla Glass 3.

H οπίσθια κάμερα ανάλυσης 13MP του G3, συνοδεύεται από ένα προηγμένο σύστημα εστίασης με λέιζερ (Laser Auto Focus), γεγονός που ρίχνει την ανταπόκρισή της στις επιθυμίες του χρήστη στα μόλις 0,276 του δευτερολέπτου και παραπέμπει σε επαγγελματική κάμερα τύπου dSLR. Κάτι τέτοιο, έχει ως αποτέλεσμα την αστραπιαία επιτυχή απαθανάτιση αντικειμένων, ακόμα και αν αυτά βρίσκονται εν κινήσει. Η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής μπορεί να παραμένει ταπεινή στα 2,1MP, ενεργοποιείται όμως εύκολα με μια απλή χειρονομία, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να αγγίξει την οθόνη. Αυτό κάνει την λήψη selfies παιχνιδάκι.

Το σύστημα εστίασης, σύμφωνα με την εταιρεία, λειτουργεί με τη βοήθεια μιας ακτίνας λέιζερ χαμηλής ενεργειακής απαίτησης, η οποία επιτρέπει στη συσκευή να μετράει με μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση από το θέμα της φωτογραφίας.

Ηλεκτρονικό «χαλί» ανά χείρας

Το νέο μοντέλο της LG διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 στα 2,5GHz. Με τις αυξημένες «αγγαρείες» των κινητών και τις απαιτητικές εφαρμογές που… ψήνουν και καφέ, το βάρος στα κινητά φαίνεται να γέρνει προς τη μνήμη RAM. Ετσι, το βασικό μοντέλο του G3 των 16GB, διαθέτει μνήμη RAM 2GB, ενώ το αμέσως επόμενο των 32GB σκαρφαλώνει σε RAM στα 3GB. Το G3 δέχεται κάρτα επεκτάσιμης μνήμης microSD έως 128GB.

Με πυρήνα τον χρήστη του, το «έξυπνο» κινητό υποκλίνεται στις απαιτήσεις του. Το πληκτρολόγιο προσαρμόζεται στα δάχτυλά του (μεγαλώνει/μικραίνει), παρακολουθεί τις προτιμήσεις του κατόχου του και επιτρέπει παράλληλα την προσθήκη του αγαπημένου του emoticon σε συγκεκριμένο πλήκτρο.

Το σύστημα Smart Notice, σε ρόλο προσωπικού βοηθού, παρακολουθεί τη χρήση που κάνει ο κάτοχος της συσκευής, με αποτέλεσμα να προτείνει λύσεις όταν εκείνος το επιθυμεί, ενώ το ηχείο ισχύος 1 βατ με Boost AMP προσφέρει μεγαλύτερη μουσική απόλαυση.

Ως προς την ασφάλεια, το G3 υιοθετεί το Knock Code: ένα σύστημα που βασίζεται σε έναν προσωπικό «κωδικό» χτυπημάτων στην οθόνη. Σε περίπτωση όμως, που το κινητό πέσει σε λάθος χέρια, η εταιρεία έχει προνοήσει για τη δυνατότητα «κλειδώματος» του περιεχομένου του από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ακόμα, η συσκευή διαθέτει διακόπτη «γρήγορου θανάτου» (Kill Switch), μια δυνατότητα που επιτρέπει στον χρήστη να σβήσει το περιεχόμενο ή να αποτρέψει τη χρήση της συσκευής σε περίπτωση κλοπής.

Τέλος, το G3 υπόσχεται να «λύσει» τα χέρια του χρήστη από τα καλώδια φόρτισης καθώς η αποσπώμενη μπαταρία του, των 3.000mAh επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση με την απλή τοποθέτηση της συσκευής στην ειδική βάση.

Το νέο smartphone της LG αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά μέχρι τις αρχές Ιουλίου προς 599 ευρώ (για τη βασική έκδοση των 16GB) και 649 ευρώ (για την έκδοση των 32GB).