Η άνοδος του τουρισμού δίνει ώθηση στα μεγέθη της Autohellas

Σταθεροποιητικά μεγέθη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2014 η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Autohellas Hertz, μία περίοδο που παραδοσιακά δεν είναι καταλυτική για τη διαμόρφωση των οικονομικών επιδόσεων της εισηγμένης εταιρείας.

Σταθεροποιητικά μεγέθη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2014 η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Autohellas Hertz, μία περίοδο που παραδοσιακά δεν είναι καταλυτική για τη διαμόρφωση των οικονομικών επιδόσεων της εισηγμένης εταιρείας.
Αντιθέτως η διοίκηση αναμένει έντονα αυξητική τάση στις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις κατά το εξάμηνο Μαΐου-Οκτωβρίου λόγω της σημαντικής ενδυνάμωσης των τουριστικών αφίξεων που ήδη έχει διαφανεί αλλά και των αυξημένων προ κρατήσεων για ενοικιάσεις.
Σε ότι αφορά τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 28,1 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2013 παρουσιάζοντας μείωση κατά 3% η οποία σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στις μειωμένες εταιρικές μισθώσεις της μητρικής εταιρείας την εν λόγω περίοδο λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας της εσωτερικής ζήτησης κατά το 2013. Αντίθετα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις παρουσίασαν αύξηση, η οποία όμως λόγω της αυξημένης εποχικότητας του συγκεκριμένου κλάδου με πιο αδύναμο το πρώτο τρίμηνο, δεν επηρέασε σημαντικά.
Οι ενοποιημένες ζημιές μετά φόρων στο α΄ τρίμηνο 2014 περιορίστηκαν σε 1, 08 εκ. από 4,8 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στη βελτίωση του αποτελέσματος συνέβαλαν η θετικότερη επίδραση του αποτελέσματος από τις θυγατρικές εταιρείες του εξωτερικού αλλά και η απουσία της περσινής επιβάρυνσης από την αύξηση της υποχρέωσης αναβαλλόμενου φόρου. Η βελτίωση του αποτελέσματος ήρθε παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα περίοδος εμφανίζει αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος κατά 1,3 εκ. έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 11,9 εκ. παραμένοντας περίπου στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου κατά την 31.03.2014 ανήλθαν στο ποσό των 58 εκ. ενώ παράλληλα μειώθηκε ο συνολικός δανεισμός. Οι επενδύσεις σε αγορές αυτοκινήτων μόνο το α’ τρίμηνο 2014 έφτασαν τα 19,8 εκ. έναντι 11,2 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται και σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο. Ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εταιρειών στο εξωτερικό αντιπροσωπεύει το 24,7% του συνολικού τζίρου του ομίλου το πρώτο τρίμηνο.
Από τον Απρίλιο 2014, η Autohellas εκπροσωπεί πλέον και τα εμπορικά σήματα Thrifty και Dollar μετά την εξαγορά τους από την Hertz Int. διεθνώς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης στην αγορά των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων μέσω παρουσίας σε περισσότερα κανάλια διανομής. Παράλληλα οι εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις εμφανίζουν πλέον σταθεροποίηση μετά από πέντε χρόνια κάμψης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk