Ελληνικές διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Βραβεία επιχειρηματικότητας

Πραγματοποιήθηκε, η 8η τελετή απονομής των «European Business Awards sponsored by RSM», η οποία φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκε, η 8η τελετή απονομής των «European Business Awards sponsored by RSM», η οποία φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα. Με κύριο χορηγό και ενεργό υποστηρικτή την RSM International, δίκτυο ορκωτών ελεγκτών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων, τα «European Business Awards sponsored by RSM» είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ανάμεσα στις 13 εταιρείες που βραβεύτηκαν στον τελικό, διακρίθηκαν και 3 ελληνικές.
Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν CEO σημαντικών ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 17.000 εταιρείες από 30 χώρες, ξεπερνώντας τον αριθμό των περσινών συμμετοχών και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές για κάθε μία από τις 10 επίσημες κατηγορίες των βραβείων. Σημαντική και φέτος ήταν η επίδοση των ελληνικών εταιρειών όπου από τις 46 ελληνικές εταιρείες οι οποίες είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ως National Champions, οι 10 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιμητικό τίτλο Ruban d’ Honneur. Αυτές είναι οι: CΟCO-MAT, Διαμαντής Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta.
Το βραβείο «The Chairman’s Selection Award» απονεμήθηκε στην εταιρεία DIAMANTIS MASOUTIS SA, για την υψηλή επίδοσή της σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο κλάδο στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια από τις πιο δυσμενείς οικονομίες, όπως αυτή της Ελλάδας. Η εταιρεία SKROUTZ SA αναδείχθηκε ως «European Public Champion» συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από την ψηφοφορία του κοινού. Τέλος, ο κ. Περικλής Σ. Παναγόπουλος έλαβε το τιμητικό βραβείο «Lifetime Achievement Award» για την προσφορά του στην επιβατηγό ναυτιλία τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Άθως Στυλιανού, διευθύνων σύμβουλος της RSM Greece, αναφέρει ότι «Ήταν χαρά και τιμή μας που πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων φέτος στην Ελλάδα και είμαστε περήφανοι που οι ελληνικές εταιρείες ξεχώρισαν και πάλι. Συγχαίρουμε τις 11 ελληνικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να διακριθούν, καθώς και τις εταιρείες Διαμαντής Μασούτης και Skroutz που βραβεύτηκαν στον τελικό. Επιπλέον η βράβευση του Κυρίου Περικλή Σ. Παναγόπουλου με το Lifetime Achievement Award αποτελεί ουσιαστικά άλλη μια επιβράβευση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Ναυτιλίας. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά μας για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση γενικά της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk