Αύξηση των χορηγήσεων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων

Η πρόοδος στη χορήγηση νέων δανείων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση θα εξετασθούν σήμερα Τετάρτη σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στις 11 το πρωί. Σύμφωνα με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα εγκεκριμένα δάνεια από τα προγράμματα αυτά ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ και τα εκταμιευμένα δάνεια σε 1 δισ. ευρώ. Τα νέα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα καταδεικνύουν αύξηση των χορηγήσεων.

Η πρόοδος στη χορήγηση νέων δανείων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση θα εξετασθούν σήμερα Τετάρτη σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στις 11 το πρωί.

Ελληνική Ένωση Τραπεζών και υπουργείο Ανάπτυξης εστιάζουν στο πρόγραμμα για την κάλυψη των εγγυητικών επιστολών των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων, το οποίο στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και στο πρόγραμμα της ΕΤΕπ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα εγκεκριμένα δάνεια από τα προγράμματα αυτά ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ και τα εκταμιευμένα δάνεια σε 1 δισ. ευρώ. Τα νέα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα καταδεικνύουν αύξηση των χορηγήσεων.

Κυβέρνηση και ΕΕΤ καταρτίζουν μελέτη η οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ. Η μελέτη θα ζητά από τις Βρυξέλλες να εγκριθούν κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Ειδικοί και από τις δυο πλευρές και από το ΙΟΒΕ εργάζονται ήδη επάνω στην μελέτη αυτή προκειμένου να παρουσιάσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένη πρόταση που θα λάβει υπόψη και αντίστοιχη εργασία που έχει γίνει μέσω της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk