Σε ξένη εταιρεία η πλειοψηφία μετοχών της ιστοσελίδας Spitogatos.gr

Το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της γνωστής ιστοσελίδας ακινήτων Spitogatos.gr απέκτησε η η Real Web SA, εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο και ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων, της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων της Ιταλίας Immobiliare.it.

Το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της γνωστής ιστοσελίδας ακινήτων Spitogatos.gr απέκτησε η η Real Web SA, εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο και ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων, της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων της Ιταλίας Immobiliare.it.
Ο Spitogatos.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 και υπήρξε η πρώτη ελληνική start up στο χώρο της τεχνολογίας, που άντλησε κεφάλαια από θεσμικό επενδυτή. Συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2009, χρηματοδοτήθηκε από την Oxygen Capital, venture capital fund, στην οποία συμμετέχει το Ταμείο Νέας Οικονομίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Real Web έχει παρουσία στην Ελληνική αγορά από το 2007 μέσω της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων spiti24.gr. Από σήμερα, η ομάδα του Spitogatos.gr θα διαχειρίζεται και το spiti24.gr, δημιουργώντας έτσι μία πρόταση σε παραπάνω από 1.5 εκ. χρήστες το μήνα. Η εταιρεία θα διατηρήσει την έδρα της στην Αθήνα και σκοπεύει να κάνει νέες επενδύσεις τους επόμενους μήνες τόσο για την ανάπτυξη της ομάδας, όσο και για την εξέλιξη της τεχνολογίας της, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξή της.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη του Spitogatos.gr και πιστεύουμε ότι, ενώνοντας δυνάμεις τόσο μεταξύ του Spitogatos.gr και του Spiti24.gr όσο και μεταξύ της ελληνικής ομάδας και των υπολοίπων ομάδων των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουμε, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τη βέλτιστη εμπειρία για όλους τους Έλληνες που εμπλέκονται σε μία συναλλαγή στο χώρο των ακινήτων«, δήλωσε ο Silvio Pagliani, εκπρόσωπος της Real Web και συνιδρυτής του Immobiliare.it.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη και την προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας, ενώ παράλληλα αισθανόμαστε και τυχεροί επειδή έχουμε πλέον καταπληκτικά εφόδια για να παρέχουμε πολύ μεγάλη αξία στην Ελληνική αγορά ασχολούμενοι με αυτό που αγαπάμε. Είμαστε γεμάτοι ενέργεια και διάθεση να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για να κάνουμε σπουδαία πράγματα στο ελληνικό internet«, δήλωσε ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής και CEO του Spitogatos.gr
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Spitogatos.gr είναι η Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750.000 ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση, προσβάσιμα σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο μηνιαίους επισκέπτες που βλέπουν περισσότερες από 45 εκατομμύρια σελίδες το μήνα, συμπεριλαμβανομένης και της ιστοσελίδας spiti24.gr. Περίπου το 75% των διαθέσιμων ακινήτων προς πώληση στην Ελλάδα προβάλλονται στο Spitogatos.gr, ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο περίπου 240 δισεκατομμυρίων ευρώ με βάση την τιμή προσφοράς.


ΤΟ ΤΑΝΕΟ
To TANEO είναι το πρώτο Fund of funds που σύστησε το Ελληνικό Δημόσιο, με στόχο τη δημιουργία αγοράς επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Το ΤΑΝΕΟ λειτουργεί ως συνεπενδυτής, διαθέτοντας 150 εκατ. ευρώ υπό διαχείριση. Το ΤΑΝΕΟ μαζί με τα 11 funds που έχει συστήσει, δέσμευσε συνολικά 300 εκατ. για επενδύσεις στα αρχικά στάδια των επιχειρήσεων. Αυτά τα funds έχουν επενδύσει σε 48 εταιρείες έως σήμερα, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και έχουν δημιουργήσει πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk