Την Τετάρτη η αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

O Θεόδωρος Φέσσας θα είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

O Θεόδωρος Φέσσας θα είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Η αλλαγή πρόκειται να γίνει στη γενική συνέλευση του συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 28 Μαΐου, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος θα λάβει τον τίτλο του επιτίμου προέδρου. Ετσι, θα είναι ο κ. Φέσσας εκείνος που θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ανοικτής διαδικασίας της συνέλευσης, όπου και θα μιλήσει.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς θα απευθύνει χαιρετισμό στο απογευματινό μέρος της εκδήλωσης, όπου, εκτός των άλλων, θα παρίσταται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και θα μιλήσει και ο νέος πρόεδρος.
Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ θεωρεί ότι σήμερα τα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας είναι ορατά – για να υπάρξει όμως βιώσιμη ανάπτυξη και για να σταθεί και πάλι στα πόδια της η κοινωνία απαιτούνται πράξεις και όχι λόγια, και ικανότητα αποτελεσματικής υλοποίησης. Οι επιχειρηματικές δυνάμεις που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν. «Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην ικανότητα να πράξουμε όλα αυτά που γνωρίζουμε ότι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε. Στο προσκλητήριο αυτό», θα τονίσει ο κ. Φέσσας, «ο ΣΕΒ θα είναι παρών με προτάσεις και πρωτοβουλίες».
Ο κ. Φέσσας συμμετέχει στον ΣΕΒ και παρακολουθεί τις υποθέσεις του από το 2000, έχοντας διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του ΔΣ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος μάστερ στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας. Είναι επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του International Chamber of Commerce (ICC).
Είναι γνωστός ως ένας επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Quest Συμμετοχών. Εχει αναπτύξει μια πολυσχιδή δραστηριότητα, αφού η Quest Συμμετοχών, η οποία ιδρύθηκε το 1981 (ως Info Quest) και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (1998), δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, στον τομέα της πληροφορικής (με τις Info Quest, iSquare, iStorm, Unisystems), στο ηλεκτρονικό εμπόριο (www.you.gr), στις ταχυμεταφορές (ACS Courier Services) και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Quest Energy, Quest Solar), με ετήσιες ενοποιημένες πωλήσεις που φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ θα συμμετέχουν γνωστά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας που αντιπροσωπεύουν, εκτός από τη μεταποίηση, δυναμικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως τρόφιμα, φάρμακα, δομικά υλικά, ενέργεια και κατασκευές, λιανικό εμπόριο, μεταφορές και logistics, τουριστική βιομηχανία, πληροφορική, τράπεζες, ασφάλειες κ.λπ.
Νέα μέλη του ΔΣ θα είναι οι κκ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πάνος Μαρινόπουλος και Κωνσταντίνος Κόκκαλης, ενώ παραμένουν οι κ.κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Βασίλης Φουρλής, Ευτύχης Βασιλάκης καθώς και άλλοι καταξιωμένοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων. Παραμένει, επίσης, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος ο κ. Χάρης Κυριαζής, που θα συνεχίσει να υποστηρίζει διοικητικά τον σύνδεσμο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk