Κίνα: Στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών ο δείκτης μεταποίησης

Στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών ανήλθε τον Μάιο ο δείκτης μεταποίησης (PMI) στην Κίνα ανερχόμενος στις 49,7 μονάδες, από 48,1 μονάδες τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 48,3 μονάδες. Σύμφωνα με την HSBC που καταρτίζει το σχετικό δείκτη η  βελτίωση οφείλεται στην αύξηση των νέων παραγγελιών των κινεζικών επιχειρήσεων και τις στην αύξηση των εξαγωγών.

Στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών ανήλθε τον Μάιο ο δείκτης μεταποίησης (PMI) στην Κίνα ανερχόμενος στις 49,7 μονάδες, από 48,1 μονάδες τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 48,3 μονάδες.

Σύμφωνα με την HSBC που καταρτίζει το σχετικό δείκτη η βελτίωση οφείλεται στην αύξηση των νέων παραγγελιών των κινεζικών επιχειρήσεων και τις στην αύξηση των εξαγωγών.

Θετικά συνέβαλε και το γεγονός ότι οι αποπληθωριστικές πιέσεις υποχώρησαν στη διάρκεια του Μαΐου και τις τιμές παραγωγού αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2013.

Πάντως, η έκθεση της HSBC επισημαίνει το γεγονός ότι ο υπό δείκτης απασχόλησης υποχώρησε περαιτέρω τον Μάιο -και με ταχύτερο ρυθμό – στις 47,3 μονάδες, πράγμα που σημαίνει ότι η άνοδος του δείκτη μεταποίησης δεν έχει ακόμη «φιλτραριστεί» και μέσα από την αγορά εργασίας, ήτοι δεν έχει ακόμη βιώσιμα χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως τα μέτρα που έλαβε το Πεκίνο για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της ανάπτυξης βοήθησαν το επιχειρηματικό κλίμα, όπως και η μείωση του κόστους δανεισμού, ωστόσο τονίζεται πως το γεγονός ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε πτώση εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk