Αύξηση στις συναλλαγές του διευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών

Αύξηση κατέγραψαν το 2013 οι πληρωμές που επεξεργάσθηκε το διευρωπαϊκό σύστημα TARGET2.  Με το TARGET2, το Ευρωσύστημα προσφέρει υπηρεσίες με ενιαία τιμολόγηση των πληρωμών τόσο εντός όσο και μεταξύ των κρατών-μελών που συμμετέχουν σε αυτό, με γνώμονα την ανάκτηση του κόστους.

Αύξηση κατέγραψαν το 2013 οι πληρωμές που επεξεργάσθηκε το διευρωπαϊκό σύστημα TARGET2.

Με το TARGET2, το Ευρωσύστημα προσφέρει υπηρεσίες με ενιαία τιμολόγηση των πληρωμών τόσο εντός όσο και μεταξύ των κρατών-μελών που συμμετέχουν σε αυτό, με γνώμονα την ανάκτηση του κόστους.

Το TARGET2 προσφέρει μεγάλο εύρος υπηρεσιών για να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των χρηστών (ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και διαθέτει προηγμένα μέσα διαχείρισης της ρευστότητας καθώς και εναρμονισμένες διαδικασίες για τον διακανονισμό των επικουρικών συστημάτων, δηλαδή των συμψηφιστικών συστημάτων και των συστημάτων διακανονισμού χρεογράφων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πέρυσι το 91% των συναλλαγών μεγάλης αξίας σε ευρώ προχώρησαν μέσω του TARGET2 , ενώ το σύστημα εξυπηρέτησε σχεδόν 57.000 πιστωτικά ιδρύματα. Ο αριθμός των πληρωμών που διεκπεραιώθηκαν μέσω του συστήματος ήταν 2,1% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2012.

Η συνολική αξία των πληρωμών μειώθηκε κατά 22,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος , κάτι που κατά την ΕΚΤ οφείλεται στην αλλαγή της μεθοδολογίας στη συλλογή δεδομένων .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk