Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Το χρονοδιάγραμμα και τους όρους λειτουργίας του υπο- ταμείου χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου θα ανακοινώσουν σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας KfW Ούλριχ Σρέντερ.

Σημειώνεται πως ήδη κυβέρνηση και KfW έχουν υπογράψει συμφωνία ώστε η γερμανική επενδυτική τράπεζα να συμμετάσχει με 100 εκατ. ευρώ στο υπο- ταμείο χρηματοδοτήσεως μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Με τα 100 εκατ.ευρώ της συμφωνίας αυτής και αλλά 100 εκατ.ευρώ που θα εισφέρει σε πρώτη φάση το Ελληνικό Δημόσιο θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο από τα τρία επιμέρους υπό-ταμεία που θα βρίσκονται υπό την ενιαία ομπρέλα του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Το νέο Ταμείο θα διευκολύνει την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δάνεια για κεφάλαια κινήσεως με αποπληρωμή του κεφαλαίου στην λήξη, ήτοι στην διάρκεια της σύμβασης η επιχείρηση θα πληρώνει μόνο τους τόκους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk