ΤΑΙΠΕΔ: Επενδυτικά κεφάλαια 10 δισ. ευρώ από εγκαταλελειμμένα ακίνητα

Νέα διευκρινιστική ανακοίνωση για το θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου εξέδωσε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) το βράδυ της Τετάρτης στην οποία σημειώνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια «πέτυχε να συμβασιοποιήσει 1,8 δισ. ευρώ από αξιοποιήσεις ακινήτων που παρέμεναν επί δεκαετίες αναξιοποίητα.

Νέα διευκρινιστική ανακοίνωση για το θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου εξέδωσε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) το βράδυ της Τετάρτης στην οποία σημειώνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια «πέτυχε να συμβασιοποιήσει 1,8 δισ. ευρώ από αξιοποιήσεις ακινήτων που παρέμεναν επί δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα και να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια περίπου €10 δισ. για την ανάπτυξή τους».
Eixε προηγηθεί ανακοίνωση-διάψευση δημοσιευμάτων περί πώλησης της αμμουδιάς στο Σαρακίνικο και τον Σίμο, στην Ελαφόνησο.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τον κατάλογο ακινήτων το ΤΑΙΠΕΔ, διευκρινίζει τα εξής:
«Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και για το λόγο αυτό ο κατάλογος ακινήτων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα εδώ και δέκα μήνες, ώστε να γνωστοποιείται τι ανήκει στο Δημόσιο και πως πρόκειται να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Το ΤΑΙΠΕΔ, ακολουθώντας την πάγια διαδικασία που προβλέπει ο ιδρυτικός του νόμος (Ν.3986) για την αξιοποίηση ακινήτων, αναπτύσσει τα ακίνητα που περιέρχονται σε αυτό με απόλυτα διαφανή και θεσμική διαδικασία, στην οποία καταρτίζεται Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης, τα οποία τίθενται σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια γνωμοδοτεί επ’ αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εξάλλου, στον ίδιο νόμο αναφέρεται ρητά ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση αξιοποίησης η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες είναι ελεύθερη και εξασφαλισμένη.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το ΤΑΙΠΕΔ έχει πετύχει να συμβασιοποιήσει 1,8 δισ. ευρώ από αξιοποιήσεις ακινήτων που παρέμεναν επί δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα και να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια περίπου 10 δισ. για την ανάπτυξή τους. Τα ακίνητα αυτά, καθώς και το σύνολο σχεδόν των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, παραμένουν εδώ και δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα, ενώ σε πολλά από αυτά παρατηρούνται φαινόμενα καταπατήσεων και παράνομων μισθώσεων, που τα απαξιώνουν και ζημιώνουν τον Έλληνα φορολογούμενο».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk