Σαμαράς: Οι πολίτες να συμβάλλουν στη σταθερότητα της χώρας

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, έθεσε το δίλημμα εν όψει του β’ γύρου, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι έχει τη σταθερότητα που της αξίζει και οι πολίτες να συμβάλλουν ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι η χώρα θα πάει μπροστά με σταθερά βήματα ή αν θα κυλήσει προς τα πίσω.

«Το πρόσημο είναι θετικό» είναι το μήνυμα από τη ΝΔ, κεντρικά στελέχη της οποίας υπογραμμίζουν ότι η βραδιά ξεκίνησε πολύ αρνητικά, αλλά εξελίσσεται ικανοποιητικά στο σύνολο της επικράτειας, μη παραγνωρίζοντας όμως το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Αθηναίων.

Παράλληλα η ΝΔ εισέρχεται στην τελική εβδομάδα των ευρωεκλογών με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να θέτει, λίγο πριν από τα μεσάνυκτα της Κυριακής του πρώτου γύρου, το δίλημμα της μάχης για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: δώστε ψήφο στη σταθερότητα ή γυρίζουμε πίσω…

Μετά το αρχικό μούδιασμα που υπήρξε στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού με την προβολή των πρώτων exit polls, εκπέμπεται μήνυμα ικανοποίησης με το επιχείρημα ότι στο δεύτερο γύρο θα δώσουν τη μάχη 12 υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει παρουσία σε τέσσερις ή πέντε, όπως εκτιμούν, περιφέρειες.

Μάλιστα, κεντρικά στελέχη της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι δικαιώθηκε η στρατηγική που χαράχθηκε προ πενταμήνου από τον γραμματέα του κόμματος και υιοθετήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για να μη δοθούν χρίσματα, να επιλεγούν υποψήφιοι με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και να αποτραπεί σε μεγάλο αριθμό βουλευτών να μην θέσουν υποψηφιότητα.

Στα γραφεία της ΝΔ επί της Λεωφ. Συγγρού, παρουσία του Πρωθυπουργού, έγινε σύσκεψη, όπου κυρίαρχη ήταν η άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφει δυναμική και αυτό αποτυπώθηκε στις κάλπες, ενώ επισημάνθηκε πως η αξιωματική αντιπολίτευση, αν και η υποψήφιά της πήγε καλά στην περιφέρεια Αττικής, γενικά δεν δημιούργησε κλίμα πολιτικής ανατροπής στην επαρχία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Κάθε κάλπη έχει τη δική της σημασία και ασφαλώς ξεχωριστή σημασία έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θέλω να σταθώ στα πολύ θετικά και αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα που είχε η παράταξή μας στην Περιφέρεια και στους δήμους. Ούτε θα σταθώ απέναντι σε εκείνες τις επιλογές που ήταν διαφορετικές από τις δικές μας.

»Την επόμενη Κυριακή ολοκληρώνεται η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αλλά την επόμενη Κυριακή έχουμε ταυτόχρονα την μάχη των ευρωεκλογών, κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι έχει τη σταθερότητα που της αξίζει και που έχει κερδίσει με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και είναι στο χέρι των Ελλήνων με την ψήφο τους είτε να συμβάλλουν ώστε να υπάρχει για τον ελληνικό λαό η βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά με σταθερά βήματα, είτε να αφήσουν τη χώρα να ξανακυλήσει προς τα πίσω».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk