Τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ επισκέφτηκαν την Παρασκευή στα γραφεία της Μητροπόλεως ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» κ. Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Μώραλη «κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασαν την ολοκληρωμένη πρότασή του συνδυασμού για την ανάπτυξη της πόλης, την καταπολέμηση της ανεργίας, ένα δίκτυο κοινωνικών υποδομών, καθώς και για μια σειρά συνεργειών με την Πειραϊκή Εκκλησία για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος «είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους όλες τις πτυχές του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργο της Μητρόπολης και από κοινού συμφώνησαν να έχουν μια συνεχή συνεργασία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής».
Σημειώνεται ακόμη ότι «ο κ. Μώραλης εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Πειραιώς, που βοηθά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι: «Την επόμενη ημέρα των εκλογών, στη διάρκεια της δικής μας Δημαρχιακής θητείας, επιζητούμε και αναμένουμε την πνευματική και ουσιαστική στήριξη του Σεβασμιωτάτου, με ιδέες, προτάσεις και δράσεις που έχει τόσο ανάγκη η Πειραϊκή κοινωνία»
Από την πλευρά του ο νυν δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος σε συνεντεύξεις του σχετικά με τις σχέσεις του με τον Μητροπολίτη Πειραιά σημειώνει ότι δεν έχει κανενός είδους πρόβλημα μαζί του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με τον άγιο Σεραφείμ με συνδέει μόνο φιλία και αγάπη και κόντρα δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα υπάρξει και τον ευχαριστώ γιατί και από άμβωνος λέει ότι «ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι φίλος της Εκκλησίας»».
Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα Παρασκευή στις 18.00 θα επισκεφτεί τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών «στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της ΠΑΕ».