Αερομεταφορά με C-130 βρέφους και 62χρονου από Ρόδο και Κω

Ένα μωρό από τη Ρόδο και ένας 62χρονος από την Κω με σοβαρά προβλήματα υγείας μεταφέρθηκαν την Πέμπτη στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Συνολικά, με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα σε ένα 24ωρο, μεταφέρθηκαν 4 ασθενείς από την περιφέρεια στην Αθήνα.

Ένα μωρό από τη Ρόδο και ένας 62χρονος από την Κω με σοβαρά προβλήματα υγείας μεταφέρθηκαν την Πέμπτη στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αρχικά, το C-130 προσγειώθηκε στη Ρόδο απ’ όπου παρέλαβε ένα κοριτσάκι μόλις 14 ωρών σε θερμοκοιτίδα, με αναπνευστική δυσχέρεια. Στη συνέχεια το αεροσκάφος μετέβη στην Κω απ’ όπου παρέλαβε έναν 62χρονο, ο οποίος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το C-130 προσγειώθηκε στις 23:15 μ.μ. στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η αερομεταφορά του μωρού και του 62χρονου έγινε μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.

Με τα δυο αυτά περιστατικά ο αριθμός των ασθενών που μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μόλις μέσα σε ένα 24ωρο ανήλθε στους τέσσερις. Είχαν προηγηθεί ένα αγοράκι μόλις 8 ωρών, από τη Χίο στην Αθήνα, και μία 35χρονη έγκυος, από τη Ρόδο στο Ηράκλειο.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk