Την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ εξέφρασε εκ νέου ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη στον ΟΛΠ, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, επεσήμανε ότι: «Για άλλη μια φορά, σας επαναλαμβάνω τη σταθερή μας θέση ως Δημοτική Αρχή: Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Η ψυχή του Πειραιά δεν πωλείται. Είναι το εθνικό μας λιμάνι και η σημαία μας. Ζητάμε οι μετοχές της ΟΛΠ ΑΕ να περιέλθουν στο Δήμο Πειραιά με δέσμευση να μην πωληθούν. Θέση μας είναι όχι μόνο να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργηθούν και νέες γύρω από τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Λιμάνι και πόλη είναι ένα. Στόχος μας είναι να “γκρεμίσουμε” το τείχος που χωρίζει την πόλη από το λιμάνι και η πρόσβαση να είναι ελεύθερη στους πολίτες όπως ήταν στο παρελθόν και θυμόμαστε όλοι μας.»
Ακόμη την Τρίτη συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου κατά τη συνάντηση «διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση στην άποψη, ότι το λιμάνι του Πειραιά είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα και χρησιμότερα λιμάνια στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη, με μεγάλη δυναμική και δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη. Αυτό έχει αναδειχθεί από το μοντέλο διαχείρισης του ΟΛΠ κατά τα τελευταία έτη και ως εκ τούτου διαπιστώθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη το λιμάνι του Πειραιά να κρατήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του, με παράλληλη παραχώρηση επιμέρους λειτουργιών του σε εταιρείες ή ομίλους εταιρειών, που διαθέτουν τεχνογνωσία στην διαχείριση λιμανιών, ανάλογα με την εξειδίκευσή τους».
Επίσης με κεντρικό σύνθημα να σταματήσει η κυβέρνηση το ξεπούλημα των λιμανιών η Ομοσπονδία Υπαλλήλων στα ελληνικά λιμάνια συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά και καλεί τους λιμενεργάτες την Πέμπτη 1η Μαΐου στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι στα λιμάνια βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των λιμανιών. Παρά την καθολική αντίδραση των κοινωνικών, παραγωγικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων, η κυβέρνηση ξεπουλάει το Μετοχικό Κεφάλαιο των ΟΛΠ, ΟΛΘ και στη συνέχεια των άλλων λιμανιών».