Για την απομείωση του χρέους θα χρησιμοποιηθούν τα 11 δισ. ευρώ που υπάρχουν στο ΤΧΣ εάν οι τράπεζες στο μέλλον ανακεφαλαιοποιηθούν με ιδιωτικά κεφάλαια.

Αυτήν την απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Ecofin που συνεδρίασε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Επίσης ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά χωρίς γραμμή χρηματοδότησης από τις τράπεζες που δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε ανάπτυξη.

Οτι το ΔΝΤ δε θα συμμετάσχει στον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό για τις τράπεζες καθώς συμμετέχει μόνο στις χώρες που έχουν μνημόνιο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας ο κύριος Στουρνάρας απάντησε ότι δεν το έχει συζητήσει με τον κύριο Σαμαρά καθώς οι αποφάσεις για το ποιος είναι υπουργός Οικονομικών και ποιος διοικητής της ΤτΕ είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι στον σωστό δρόμο, εφόσον γίνονται σωστά βήματα.

Σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, αν η χώρα χρειαστεί κάτι τέτοιο μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος φέτος.