• Αναζήτηση
 • Μέσα του 2015 η γεώτρηση της Total στην ΑΟΖ της Κύπρου

  Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 αναμένεται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της Total E & P Cyprus στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

  Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 αναμένεται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της Total E & P Cyprus στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζαν Λου Πορσερόν μιλώντας χθες Τετάρτη σε εκδήλωση του Κυπρο-Γαλλικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου ανέφερε πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλεία να γίνει πριν την ανόρυξη της γεώτρησης κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως η Total E & P Cyprus να μην είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη γεώτρηση πριν από τα μέσα του 2015.

  Σημειώνεται πως ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός έχει λάβει άδεια εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 10 και 11 εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

  Ο Πορσερόν ανέφερε στην ομιλία του πως η εξαγωγή του φυσικού αερίου σε υγροποιημένη μορφή προσφέρει περισσότερη ευελιξία στην εμπορία και στη δημιουργία αξίας, σημειώνοντας, παράλληλα, πως η δημιουργία χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου προσφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη σε μια χώρα.

  Τέλος, ανέφερε πως η εταιρεία μελετά όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας αγωγού φυσικού αερίου. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η δημιουργία αγωγού δεν προσφέρει ευελιξία ενώ χρειάζεται, όπως είπε, καλή και μακροπρόθεσμη σχέση με τη χώρα στην οποία θα καταλήγει ο αγωγός.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk