ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια του μπράντι)

18-20 μπισκότα σοκολάτας, χονδροσπασμένα

20 ml λικέρ kirsch

200 γρ. βύσσινα (κονσέρβα ή γλυκό του κουταλιού), στραγγισμένα

600 ml φυτική κρέμα γάλακτος

200 ml κρέμα γάλακτος,

10 γρ. στέβια

70 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για τη διακόσμηση

σοκολάτα σε τρίμμα, για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μοιράζουμε τα μισά μπισκότα στα ποτήρια, ραντίζουμε με το λικέρ και βάζουμε από πάνω 1 κ.σ. βύσσινα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τις δύο κρέμες, τη στέβια και την άχνη μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά σαντιγί.

Μοιράζουμε στα ποτήρια τη σαντιγί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα βύσσινα και τα υπόλοιπα μπισκότα. Ραντίζουμε πάλι με λίγο λικέρ. Πασπαλίζουμε κάθε ποτήρι με τριμμένη σοκολάτα και προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.