Το θρυλικό Μαρακανά, το πιο φημισμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον πλανήτη, ανακαινίστηκε εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου και φιλοξένησε τον πρώτο του επίσημο διεθνή αγώνα, που αποτέλεσε διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Η Βραζιλία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αγγλία στα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου (είχε προηγηθεί το ανεπίσημο παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ των φίλων του Ρονάλντο και του Μπεμπέτο) που συγκέντρωσε 78.838 θεατές.

Το κάποτε αχανές Μαρακανά, που στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1950 μεταξύ της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης (1-2) είχε φιλοξενήσει 199.854 θεατές (!), μετετράπη σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο (έστω και με μικρότερη χωρητικότητα) καθώς θα αποτελέσει το επίκεντρο τόσο του επερχόμενου Κυπέλλου Συνομοσπονδιών όσο και του Μουντιάλ του 2014.

Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εξαιρετικό ενώ και τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν ήταν θαυμάσια, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους τους φιλάθλους που συνέρευσαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο από όλα τα μέρη της Βραζιλίας για τα εγκαίνια του νέου Μαρακανά.

Το σκορ άνοιξε για τη Βραζιλία στο 57’ ο Φρεντ με ωραίο γυριστό σουτ. Η απάντηση των Αγγλων ήρθε γρήγορα και ήταν διπλή καθώς, αρχικά στο 67’ ισοφάρισε (1-1) ο Τσάμπερλεϊν με συρτό σουτ έξω από την περιοχή, και εν συνεχεία στο 79’ ο Ρούνεϊ έδωσε το προβάδισμα στα «Λιοντάρια» με φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ και πάλι έξω από την περιοχή. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση ο Παουλίνιο 82’.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς (46′ Μαρσέλο), Λουίζ Γκουστάβο (46′ Ερνάνες), Παουλίνιο (84′ Μπερνάρντ), Οσκάρ (56′ Λούκας Μόουρα), Χουλκ (73′ Φερνάντο), Νεϊμάρ, Φρεντ (80′ Λεάντρο Νταμιάο).

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γκλεν Τζόνσον (62′ Τσάμπερλεϊν), Γκάρι Κέιχιλ, Γκαγκιέλκα, Μπέινς (32′ Άσλεϊ Κόουλ), Φιλ Τζόουνς, Λάμπαρντ, Κάρικ, Μίλνερ, Γουόλκοτ (84′ Ρόντγουελ), Ρούνεϊ.