• Αναζήτηση
 • Πέθανε ο μεταφραστής και ποιητής Λουκάς Θεοδωρακόπουλος.

  Ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στην Άμφισσα της Παρνασσίδας και ασχολήθηκε με την ποίηση και τη λογοτεχνία από το 1954.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πέθανε σήμερα σε ηλικία 88 ετών ο  μεταφραστής και ποιητής Λουκάς Θεοδωρακόπουλος.

  Ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στην Άμφισσα της Παρνασσίδας και ασχολήθηκε με την ποίηση και τη λογοτεχνία από το 1954.

  Είχε  εκδώσει μέχρι τώρα εφτά ποιητικές συλλογές και δύο πεζογραφήματα: Το «Ραντεβού με τον πύργο του Άιφελ» (αντιμυθιστόρημα), (Κέδρος 1971, Καστανιώτης 1988, δεύτερη έκδοση, αναθεωρημένη), και τον «Καιάδα, χρονικό μιας πολιορκίας», (Εξάντας, 1976, Πολύχρωμος Πλανήτης, 2004).

  Υπήρξε μέλος του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ) και υπεύθυνος του περιοδικού «Αμφί» από το 1979 μέχρι το 1984. Μετέφρασε από τη γαλλική και αγγλική γλώσσα, δεκάδες βιβλία μεγάλων συγγραφέων και στοχαστών, όπως Όσκαρ Ουάιλντ, Ίβαν Γκολ, Πολ Μπόουλς, Χένρι Τζέιμς, Τσαρλς Μπουκόβσκι κ.ά

   Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 στο 3ο Δημοτικό Κοιμητήριο Αθήνας στη Νίκαια.

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk