• Αναζήτηση
 • Απεβίωσε ο βουλευτής Θεόδωρος Κατσίκης

  Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 χρόνων, ο βουλευτής Θεόδωρος Κατσίκης. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Κυριακή, στις 12:00, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στα Γλυκά Νερά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 χρόνων, ο βουλευτής Θεόδωρος Κατσίκης. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Κυριακή, στις 12:00, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στα Γλυκά Νερά.

  Είχε γεννηθεί στην Καρυά του νομού Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1960 υπήρξε μέλος της ΕΡΕΝ, νεολαίας της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και το 1974, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

  Το 1975 εξελέγη πρόεδρος της κοινότητας Γλυκών Νερών Αττικής, θέση την οποία κατείχε έως το 1987. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας για τρία χρόνια έως το 1978. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του ΔΣ του ΟΑΣ, των ΗΛΠΑΠ και της ΕΥΔΑΠ.

  Τον Ιούνιο του 1989 αποχώρησε από τη ΝΔ και εντάχθηκε στη Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ). Στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου 1990, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Υπολοίπου Αττικής με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΑΝΑ. Ήταν ο μοναδικός βουλευτής που εξέλεξε η ΔΗΑΝΑ και έδωσε μία από τις καθοριστικές ψήφους εμπιστοσύνης για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Κ.Μητσοτάκης, το κόμμα του οποίου είχε εκλέξει 150 βουλευτές. 

  Στις 19 Ιουλίου 1990 δήλωσε στον πρόεδρο της Βουλής ότι προσχωρεί εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία. Τον Νοέμβριο του 2003 παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής.

  Ήταν παντρεμένος με τη Σοφία Γεωργιοπούλου και απέκτησαν τέσσερις κόρες και δύο γιους. 

  «Εκφράζω τη λύπη μου για την απώλεια του Θεόδωρου Κατσίκη, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο Θεόδωρος Κατσίκης υπηρέτησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο με συνέπεια στις πολιτικές του ιδέες και σεβασμό στους πολιτικούς του ιδεολογικά  αντιπάλους. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk