Τον Τζακ Γουάιτ επέλεξε η Disney Pictures για να ντύσει μουσικά τη νέα μεγάλη παραγωγή της.

Ο λόγος για την ταινία «Lone Ranger» του Γκορ Βερμπίνσκι -με τους Άρμι Χάμερ στον ομώνυμο ρόλο και τον Τζόνι Ντεπ ως Τόντο, τον πιστό Ινδιάνο φίλο του εκδικητή με την μαύρη μάσκα- και τον πρώην τραγουδιστής των White Stripes, ο οποίος επιλέχθηκε να συνθέσει το σάουντρακ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του «The Press Association».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο χαρακτήρας του «Lone Ranger» ή αλλιώς «εκδικητής με την μαύρη μάσκα» έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του 30, αλλά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αμερική μέσα από τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και βιβλία κόμικς.

Η είδηση για την συνεργασία του Τζακ Γουάιτ ήρθε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του «Blunderbuss», του πρώτου σόλο άλμπουμ του καλλιτέχνη, το οποίο έχει ήδη κερδίσει πολύ καλές κριτικές.

Είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος Αμερικανός μουσικός αναλαμβάνει να γράψει μουσική για μια ταινία, παρ’ όλο που έχει μεγάλη πείρα ως στιχουργός, ερμηνευτής και παραγωγός. Μετά την διάλυση των White Stripes, ο Τζακ Γουάτ συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους The Dead Weather και The Raconteurs, ενώ συμμετείχε και στην παραγωγή του τραγουδιού της Αλίσια Κις που έντυσε μουσικά την ταινία του Τζέιμς Μποντ το 2008 «Quantum of Solace».