Το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης ομολογιακού δανείου έδωσαν οι μέτοχοι της Alpha Bank στη διοίκηση της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, η β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση της Alpha Bank έδωσε στο διοικητικό της συμβούλιο εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση μέσα στο επόμενο 12μηνο, με την έκδοση μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων.
Το ύψος της αύξησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το νυν καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο.

Επίσης, εγκρίθηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές, με στόχο την άντληση ποσού έως του 10% επί του νυν καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων.

Τέλος, αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή και ο σχηματισμός ισόποσου αποθεματικού 2,35 δισ. ευρώ.