Μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στο ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 500.
Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που το Ιράν ξεκινά έναν τρίτο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα στο Ομάν.
Τα αίτια ωστόσο της έκρηξης παραμένουν ακόμη άγνωστα.
Η τελωνειακή αρχή του Ιράν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων Σίνα, η οποία υπάγεται στον Οργανισμό Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν.
Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν τεράστιο μαύρο καπνό να υψώνεται στον αέρα.
#BREAKINGNEWS:🇮🇷💥-Reports from Iran: A massive explosion has been heard in Bandar Abbas, with the cause still unclear at this time.#Iran pic.twitter.com/uluCCDiJTH
— Global War Report. (@GlobeWarReport) April 26, 2025
Το λιμάνι Ρατζαεΐ διαχειρίζεται κυρίως εμπορευματικές μεταφορές με κοντέινερ και διαθέτει επίσης δεξαμενές πετρελαίου και άλλες πετροχημικές εγκαταστάσεις.
Η έκρηξη έπληξε γραφεία του λιμανιού και η έντασή της ήταν τέτοια που προκάλεσε ασθενή σεισμό που έγινε αισθητός σε κοντινές πόλεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim. Η έκρηξη έσπασε επίσης τα τζάμια κτιρίων σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τον τόπο του συμβάντος.
Οι πυροσβεστικές ομάδες εργάστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη.