Στον κυριακάτικο (9/3, 17:42) μεγάλο τελικό του άλματος επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Άπελντοορν πέρασε ο Εμμανουήλ Καραλής.
Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ χρειάστηκε δύο άλματα για να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, πηδώντας στα 5,65 και 5,75 μέτρα. Η πρόκριση στον τελικό ουσιαστικά έκλεισε σε αυτό το ύψος με συνολικά 11 αθλητές να δίνουν ραντεβού για την Κυριακή (9/3), καθώς επτά πέρασαν τα 5,75 μ. και τέσσερις ακόμη ισοβάθμησαν με 5,65 μέτρα.
Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, καθώς έχει την καλύτερη επίδοση φέτος από τους αθλητές που προκρίθηκαν με τα 6,02 μ. που σημείωσε στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ ο απόλυτος κυρίαρχος του αθλήματος, Αρμάντ Ντουπλάντις επέλεξε να μην αγωνιστεί στη διοργάνωση της ολλανδικής πόλης.
«Δεν με βαραίνει ο τίτλος του φαβορί»
«Περάσαμε τελικό με δύο άλματα. Τώρα ξεκούραση, ηρεμία και να ετοιμαστώ για την Κυριακή. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Οι δύο τελευταίοι αγώνες μου έδειξαν ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι και τώρα θα κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο διάδρομος είναι πάρα πολύ γρήγορος, ελπίζω να δούμε ωραία πράγματα την Κυριακή.
Δεν με βαραίνει ο τίτλος του φαβορί. Εχω κάνει μια πάρα πολύ καλή σεζόν. Προσπαθώ να κοιτάζω το κάθε άλμα μου, να ζω το κάθε άλμα μου και δεν σκέφτομαι πολύ μακριά. Σίγουρα σκέφτομαι το χρυσό μετάλλιο, αλλά πηγαίνω βήμα-βήμα. Πρώτα τον προκριματικό και τώρα τον τελικό.
Ξέρω ότι ρεκόρ αγώνων είναι 6.05. Αν πάνε όλα καλά και τύχη και βγω πρώτος… εντάξει μην το ματιάσουμε, θα βάλω τον πήχη για ρεκόρ». Για την τακτική του στον τελικό ο Εμμανουήλ Καραλής είπε: «Θα ξεκινήσω ως συνήθως με 5.65, μετά ίσως 5.80 και βλέπουμε. Θα κριθεί και από τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μου».






