Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων στον Εύοσμο.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις 17χρονοι από τρία διαδοχικά επεισόδια τις ημέρες του Πάσχα. Ένας οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα. Η «βεντέτα» φαίνεται να ξεκίνησε από συμπλοκή στην πλατεία της περιοχής τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο 17χρονος που συνελήφθη μετά το χθεσινοβραδινό επεισόδιο κατηγορείται για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Μετά την προσαγωγή του στην εισαγγελέα ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκλονίζει ο πατέρας θύματος

Ο πατέρας 17χρονου θύματος, σοκαρισμένος από όλα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα το παιδί του να νοσηλεύεται με τραύματα, εξέφρασε τον φόβο όλων των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών τους και έστειλε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ισονομία και προστασία.

«Το παιδί μου νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο Παπανικολάου με τραύματα στο κεφάλι.. Έχει διάσειση, αιμάτωμα και πρόβλημα στο μάτι. Την ίδια στιγμή, ο συλληφθείς κατηγορείται μόνο για απλή σωματική βλάβη και χωρίς περιοριστικούς όρους… Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται ο φόβος των γονιών όχι μόνο για τα παιδιά τους, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον Εύοσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του grtimes.

Ο πατέρας του 17χρονου έκανε λόγο για «καρτέρι» που είχε στήσει η συγκεκριμένη ομάδα στα παιδιά τους.

«Περίμεναν να επιστρέψουμε από το Πάσχα και τους … περίμεναν στη γωνία. Μία ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε επτά άτομα, ανάμεσά τους και στο γιο μου. Τους χτύπησαν χωρίς οίκτο. Για μία ασήμαντη εφηβική αφορμή, έχει προκληθεί βεντέτα, με θύματα παιδιά» λέει σοκαρισμένος και προσθέτει εμβρόντητος πως «ο γιος μου σώθηκε από τύχη».

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, επέρριψε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ γιατί -όπως υποστήριξε- δεν αντέδρασε γρήγορα. «Ο γιος μου τη γλίτωσε απλά γιατί κατάλαβαν ότι χτυπάνε λάθος άνθρωπο. Ακόμα και ο 17χρονος συλληφθείς, ανέφερε πως το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με προηγούμενα περιστατικά και πως δεν τον έχει χτυπήσει ποτέ ο ίδιος» κατέληξε ο πατέρας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: