Επέστρεψαν στην Ελλάδα ο αστυνομικός που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, στην Αδριανούπολη, μαζί με τη σύντροφό του.

Αφού κατέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000 τουρκικών λιρών, το ζεύγος αναχώρησε για την Ελλάδα. Αναλυτικά, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 τουρκικών λιρών στον καθένα και δικαστικά έξοδα 10.000 τουρκικών λιρών (έκαστος). Το ποσό των 50.000 τουρκικών λιρών ισοδυναμεί με περίπου 3.500 ευρώ.

Οι τουρκικές αρχές τούς είχαν αφήσει ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς, ωστόσο παρέμειναν στην Αδριανούπολη καθώς αναμενόταν ο έλεγχος στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι καταθέσεις τους

Τα τουρκικά Μέσα είχαν φέρει στο «φως» την κατάθεση του έλληνα αστυνομικού και όσα υποστήριξε.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο haberler.com, στην κατάθεση του προς το δικαστήριο ο έλληνας αστυνομικός δήλωσε ότι εργάζεται ως αστυνομικός της τροχαίας στο Α.Τ. Φερρών και είπε:

«Στις 5 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 μαζί με την φίλη μου την Αθηνά, εισήλθαμε από την Ελλάδα στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε για ψώνια και για βόλτα. Σκοπός της άφιξής μας στην Αδριανούπολη ήταν να ταξιδέψουμε και να ψωνίσουμε με την κοπέλα μου. Αφού φτάσαμε στο κέντρο της Αδριανούπολης, καθίσαμε για λίγο σε μια καφετέρια και μετά μετά μαζί με την φίλη μου πήγαμε σε ένα εμπορικό κέντρο και φάγαμε. Όταν άρχισε να σκοτεινιάζει αποχωρήσαμε από το εμπορικό κέντρο».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μπήκαν εσκεμμένα στην στρατιωτική περιοχή αλλά ότι τους οδήγησε εκεί το GPS:

«Καθώς είχε σκοτεινιάσει, επιστρέφαμε στην Ελλάδα και αφού έγραψα στο τηλέφωνο μου τον προορισμό, ξεκινήσαμε. Καθώς το μέρος όπου εργάζομαι και μένω είναι πιο κοντά στη συνοριακή πύλη των Ιψάλων, θα βγαίναμε από εκεί και γράφοντάς το στο GPS, πήραμε το δρόμο για την Κεσσάνη. Συνεχίσαμε όπου μας πήγαινε το GPS. Μετά από κάποιο διάστημα είχε σκοτεινιάσει εντελώς και, ενώ συνεχίζαμε σε ένα χωματόδρομο, βγήκαν μπροστά μας στρατιώτες οι οποίοι μας σταμάτησαν και ζήτησαν από μένα και από τη φίλη μου τα διαβατήρια» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μας κατέβασαν από το αυτοκίνητο και προχωρώντας μαζί μου με ένα φακό μου έδειξαν μία κόκκινη πινακίδα λέγοντάς μου πως πρόκειται για απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Αλλά επειδή εγώ δεν είδα οποιαδήποτε πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και επειδή αυτή που μου δείξανε ήταν μακριά, δεν πιστεύω πως εισήλθαμε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, καθώς μας σταμάτησαν πριν την πινακίδα».

Σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν στο στικάκι μνήμης που έφερε πάνω του, ο αστυνομικός είπε: Στη μνήμη έχω ιδιωτικό αρχείο με φωτογραφίες. Είναι υλικό με προσωπικό περιεχόμενο και θα φανεί από την εξέταση πως δεν υπάρχει κανένα μεμπτό στοιχείο».

Από την πλευρά της, η σύντροφος του έλληνα αστυνομικού ανέφερε πως εργάζεται ως γραμματέας. Σύμφωνα με την ίδια, μετέβησαν στην Αδριανούπολη για βόλτα και διασκέδαση.

«Σκοπός της άφιξης μου στην Αδριανούπολη μαζί με τον φίλο μου, ήταν να κάνουμε βόλτα και να διασκεδάσουμε, δεν υπήρχε άλλος σκοπός. Λόγω λανθασμένης πλοήγησης φτάσαμε στα σύνορα και μέχρι που μας σταμάτησαν οι στρατιώτες δεν είδαμε κανένα σημάδι ή πινακίδα. Άλλωστε ήταν σκοτεινά. Δεν είχαμε σκοπό διάπραξης εγκλήματος».