Ελεύθεροι, με τον όρο να μην φύγουν από την χώρα, αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν την Κυριακή στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από τούρκους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο αστυνομικός και η σύντροφός του, που μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο απαγορεύεται να φύγουν προς το παρόν από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Haber Turk αναφέρει πως «μετά από τις ανακρίσεις, και τα δύο πρόσωπα που οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθερα».

Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι συνεχίζεται η έρευνα στα κινητά τους και στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν.

Δείτε βίντεο από την στιγμή που αφήνονται ελεύθεροι

Τι είπε ο έλληνας αστυνομικός στην ανάκριση

Ο Έλληνας αστυνομικός Μανώλης στη ανάκριση από τις τουρκικές αρχές, δήλωσε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη İpsala και ισχυρίστηκε ότι μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης, όπου και έκαναν τα ψώνια τους.

Εξηγώντας πώς βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ο έλληνας αστυνομικός το απέδωσε σε λάθος στο σύστημα πλοήγησης. Όπως είπε, είχε δύο εναλλακτικές επιλογές προκειμένου να ακολουθήσει, διαλέγοντας τελικώς την πιο σύντομη διαδρομή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους σταματήσει η χωροφυλακή και να τους συλλάβει. «Είχαμε έρθει να ψωνίσουμε, δεν είχαμε άλλο σκοπό» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Πηγή εικόνας: AA

Το χρονικό της σύλληψης

Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας αρχιφύλακας είχε πάει για εκδρομή στην Αδριανούπολη, μαζί με τη σύντροφό του, έχοντας ξεκινήσει από τους Κήπους του Έβρου…

Ο αστυνομικός και η γυναίκα που βρισκόταν μαζί του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθησαν κοντά στο χωριό Doyran της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα – Δείτε τον χάρτη

Ωστόσο, τη Δευτέρα δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία του και όταν τον αναζήτησαν, έγινε γνωστή η σύλληψή του όπως και της συντρόφου του η οποία έχει καταγωγή από τον Έβρο.

Μάλιστα, το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων φιλοξενείται σε όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, όπου και συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο αρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινήθηκε σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου, κοντά στο ποτάμι. Μάλιστα, τη Δευτέρα πέρασε αυτόφωρο στην Τουρκία, με την οικογένειά του να αναφέρει ότι κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις.