Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στις ελληνικές αρχές, όταν έγινε γνωστό πως ένας Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη την Κυριακή στην Τουρκία, όπου και κρατείται το τελευταίο 24ωρο. Μαζί του βρίσκεται και μια γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι σύντροφός του.

Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας αρχιφύλακας είχε πάει για εκδρομή στην Αδριανούπολη, μαζί με τη σύντροφό του, έχοντας ξεκινήσει από τους Κήπους του Έβρου.

Ο αστυνομικός και η γυναίκα που βρισκόταν μαζί του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθησαν κοντά στο χωριό Doyran της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα – Δείτε τον χάρτη

Ωστόσο, τη Δευτέρα δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία του και όταν τον αναζήτησαν, έγινε γνωστή η σύλληψή του όπως και της συντρόφου του η οποία έχει καταγωγή από τον Έβρο.

Το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων φιλοξενείται σε όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, όπου και συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο αρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινήθηκε σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου, κοντά στο ποτάμι. Μάλιστα, τη Δευτέρα πέρασε αυτόφωρο στην Τουρκία, με την οικογένειά του να αναφέρει ότι κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις.

Η ιστορία θυμίζει έντονα την υπόθεση με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι έμειναν «φυλακισμένοι» στην Τουρκία για πέντε ολόκληρους μήνες, όταν πέρασαν κατά λάθος τα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθησαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ελλάδα φέρεται να έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την Τουρκία για το συμβάν, μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο», η οποία εκκρεμεί.

Σύμφωνα, δε, με τουρκικά ΜΜΕ οι δύο συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο δικαστικό Μέγαρο Αδριανούπολης, μετά την ανάκριση τους από τη χωροφυλακή, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο τα κινητά, όσο και τα προσωπικά αντικείμενα των δύο Ελλήνων έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται.

Η σύλληψη

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο αστυνομικός είχε πάει εκδρομή από τους Κήπους στην Τουρκία την Κυριακή, αλλά δεν επέστρεψε.

Όταν την Δευτέρα, στις 06.00 το πρωί δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Φερών όπου υπηρετεί, ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία του ενημέρωσε, ως όφειλε, το αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης για την απουσία του αστυνομικού και τότε άρχισε αμέσως διαδικασία αναζήτησης.

Τελικά, λίγη ώρα αργότερα έμαθαν ότι ο Μανώλης Βαλασούδης είχε συλληφθεί. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς στην Τουρκία να τον… έχουν βάλει στο μάτι από τη στιγμή που πέρασε τα σύνορα. Όταν λοιπόν είδαν ότι έφτασε κοντά στο χωριό Δοϊράνη του Έβρου, τον συνέλαβαν με την αιτιολογία ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή και τραβούσε φωτογραφίες.