Με τις μάσκες για τον κοροναϊό και τις κουκούλες από τα μπουφάν τους να κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ο 40χρονος αστυνομικός και η σύντροφός του βγαίνουν από τα γραφεία της Εισαγγελίας στην Αδριανούπολη και μεταφέρονται σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Η περιπέτεια του ζευγαριού ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής όταν θέλησαν να ταξιδέψουν στην Αδριανούπολη για ψώνια. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο υπαρχιφύλακας δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει τα καθήκοντά του στο αστυνομικό τμήμα στις Φέρες που υπηρετεί και σήμανε συναγερμός.

Λίγες ώρες μετά, διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός μαζί με τη σύντροφό του είχαν συλληφθεί από την τουρκική στρατοχωροφυλακή με την κατηγορία ότι παραβίασαν στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, κινούμενοι με το αυτοκίνητό τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η κινητοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση για να διαπιστωθεί το τι πραγματικά συνέβη, ενώ στην περιοχή μετέβη και ανώτατο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας.

Πώς… βρέθηκε στην «απαγορευμένη ζώνη»

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Αδριανούπολη, ενώ κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε πως ακολούθησε τις οδηγίες του GPS για να επιστρέψει στον μεθοριακό σταθμό στους Κήπους της Αλεξανδρούπολης.

Επέλεξε τη συντομότερη διαδρομή η οποία ήταν κατά μήκος των συνόρων, χωρίς να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή.

Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία και διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολη. Τα κινητά τους ερευνώνται από την τουρκική αστυνομία, ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Δείτε σε βίντεο βήμα – βήμα τη διαδρομή του έλληνα αστυνομικού πριν συλληφθεί