Τον είδαμε να μιλάει σε πιστούς της εκκλησίας του Αγίου Σάββα στην Ιερά Οδό και να τους προτρέπει να μην εμβολιαστούν, τον παρακολουθήσαμε να αναπτύσσει τις δικές του απόψεις τηλεοπτικά που διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Και τον είδαμε να παίρνει μέρος σε διαδικτυακές συζητήσεις με ασθενείς που ζητούσαν συμβουλές, είτε για να μην νοσήσουν, είτε για να γίνουν καλά. Είναι ο νευρολόγος Αλέξανδρος Βασσάρας που μέχρι πριν από λίγο διάστημα εργαζόταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ένας γιατρός που, όπως φαίνεται, δίνει πλέον αγώνα για να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να μην ακολουθήσουν τις θέσεις του υπουργείου Υγείας αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο νευρολόγος που τα έβαλε με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας ενώπιον των πιστών. Τονίζει πως η ασπίδα θωράκισης κρύβεται στη βιταμίνη D, η υψηλή συγκέντρωση της οποίας στον οργανισμό αποτρέπει -όπως λέει- την εξάπλωση του κοροναϊού.

Απάντηση σε ανάλογους ισχυρισμούς είχαν δώσει πριν από λίγους μήνες Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. «Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να συστήσουμε είτε υπέρ είτε κατά της χρήσης της βιταμίνης D για την πρόληψη ή τη θεραπεία της COVID-19» ανέφεραν.

Στο φυλλάδιο που μοίρασε στους πιστούς έδινε συμβουλές για φάρμακα ακόμα και για φαγητά που πρέπει να αποφεύγουν.

Επιμένει

Το «LIVE NEWS» του ζήτησε από την πρώτη στιγμή να βγει και να μιλήσει για αυτές τις εικόνες, με εκείνον να αρνείται. Στην πρώτη του ανάρτηση μετά τη χθεσινή εκπομπή, γράφει πως ουδέποτε επικοινώνησε η εκπομπή μαζί του.

«Δεν καταλαβαίνω τον χαρακτηρισμό ανεμβολίαστος για έναν φυσικό άνοσο» υποστήριξε, συμπληρώνοντας: «Επίσης, είπατε αντιεμβολιαστής και αρνητής, τα οποία επίσης είναι -θέλω να πιστεύω- κατά λάθος και εκ παραδρομής, αφού δεν έχετε συνομιλήσει μαζί μου».

Ο γιατρός επιχειρεί να διαψεύσει τόσο τους πιστούς και τον ιερέα της εκκλησίας που τον άκουγαν να τους παρακινεί να μην εμβολιαστούν, όσο και τους υπεύθυνους του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης που υποστήριξαν πως βγήκε σε αναστολή επειδή ήταν ανεμβολίαστος.

«Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου εργάστηκα υπό καθεστώς παράτασης για να συνδράμω εθελοντικά το 2020-2021, στη λειτουργία της Κλινικής COVID, όπου και νόσησα κατά την τέλεση του έργου της ιατρονοσηλευτικής μας ομάδος. Λόγω λήξης της σύμβασης παράτασης μου και της αντιεπιστημονικής προσέγγισης που είδα στο θέμα «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ», αποφάσισα να μην παρατείνω την δραστηριότητα μου στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός που πηγαίνει κόντρα στις επίσημες θέσεις της επιστημονικής κοινότητας για τους εμβολιασμούς εμφανίζεται διατεθειμένος να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι.

Δείτε το ρεπορτάζ