Αρειος Πάγος: Ζητά αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία τον Ιούλιο του 2020.

Σε αναίρεση της απόφασης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με βάση την οποία είχε παύσει η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης.

Μετά από την ενέργεια αυτή  την υπόθεση  θα εισαχθεί Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα αναιρέσει την απόφαση για το σκέλος που αφορά την απιστία ως βασικό αδίκημα και κατ’ επέκταση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία τον Ιούλιο του 2020.

Τότε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε ζητήσει να του αποσταλεί η δικαστική απόφαση ώστε να μελετηθεί και να κριθεί εάν το σκεπτικό απαλλαγής είναι πλήρως και νομικά ορθώς αιτιολογημένο.

Πάντως, μετά την παύση της ποινικής δίωξης για την απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνεχίστηκε για την τελευταία κατηγορία που απέμεινε, αυτήν της  απάτης.

Το Σεπτέμβρη του 2020 το δικαστήριο αθώωσε και τους 5 εναπομείναντες κατηγορουμένους και από αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, δεν προέκυψε απάτη σε βάρος του Δημοσίου για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk