Ξεκίνησε από το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας, όπου γεννήθηκε, για να κατακτήσει μέσα σε μερικά χρόνια τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου.

Η Σόνια Γιόντσεβα κατά την τελευταία δεκαετία έχει ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία τους απαιτητικότερους ρόλους του ρεπερτορίου της λυρικοδραματικής υψίφωνου, από την «Τραβιάτα» και τη «Λουίζα Μίλερ» του Βέρντι έως τη «Νόρμα» και τον «Πειρατή» του Μπελίνι.

Ταλαντούχα ηθοποιός, προικισμένη με ζεστή και γοητευτική φωνή, αλλά και γυναίκα με ιδιαίτερο σεξαπίλ, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες σταρ της νέας γενιάς.

Μια σταρ που ακόμα και σήμερα, την εποχή της COVID-19, που οι περισσότεροι λυρικοί τραγουδιστές είναι άνεργοι ή εμφανίζονται σποραδικά, συνεχίζει να είναι περιζήτητη στα σημαντικότερα θέατρα.

Αν το επιτρέψει η πανδημία, σε μερικούς μήνες η διάσημη υψίφωνος θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα.

Για αυτή την πιθανότητα, αλλά και για την καριέρα και για την οικογένειά της μιλάει στον Κοσμά Βίδο σε μια αποκλειστική συνέντευξη γεμάτη μουσική και αισιοδοξία στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής»: «Ερχομαι σχεδόν κάθε καλοκαίρι για διακοπές στην Ελλάδα. Μου αρέσει πάρα πολύ! (…) Τον ερχόμενο Νοέμβριο, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα εμφανιστώ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Αθήνα. Με μεγάλη χαρά!».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»