Τον γνωρίσαμε σαν επίσημο Πρεσβευτή της Ελληνικής Γαστρονομίας 2020 έναν τίτλο που έλαβε από τον παγκόσμιο οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB για την συνδρομή του στην ελληνική γαστρονομία. Ο Άλεξ Σαμοΐλης είναι ένας Executive chef, taste expert & consultant παγκόσμιας δράσης και βεληνεκούς. Ξεκίνησε το ταξίδι του, δουλεύοντας σε γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «The Fat Duck – Heston Blumenthal», στο βραβευμένο με  2 αστέρια Michelin «Spondi Athens», στα βραβευμένα με 1 αστέρι Michelin «The Hinds Head Heston Blumenthal» &  The Pollen Street Jason Atherton».  Πρόσφατα του πήρε συνέντευξη το Forbes με σκοπό να αποκωδικοποιήσει την φιλοσοφία ενός σεφ με ελληνικές και μεξικάνικες ρίζες που τολμάει να επηρεάζει με τη μαγειρική του μαεστρία τις παγκόσμιες τάσεις της σύγχρονης γαστρονομίας. Κατάφερε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 σε απονομή που έγινε προς τιμήν του στο Grand Hyatt Athens να πιστοποιηθεί με τον παγκόσμιο επίσημο τίτλο του Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® 2020 & 2021 με απονομή του αντίστοιχου Gold Medal. Αυτός ο τίτλος είναι υψίστης σημασίας και τιμής καθώς ο Άλεξ Σαμοΐλης μπορεί να εκπροσωπεί την παγκόσμια γαστρονομία ως παγκόσμιος πρεσβευτής της, ανάμεσα σε τρανταχτά ονόματα επίσης πιστοποιημένων chef με περγαμηνές, που ανήκουν και αυτοί στον παγκόσμιο οργανισμό Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® (Ambassadors of Taste® global guide) www.ambassadorsoftaste.com.

Ο Άλεξ Σαμοΐλης διατηρεί την δική του εταιρία παροχής υπηρεσιών υψηλής γαστρονομίας www.privatechefs.gr με άριστη οργάνωση και σύγχρονα μέσα, κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα μιας και η εταιρία ακολουθεί ένα tailor made μοντέλο με υψηλή τεχνογνωσία και άκρως εξειδικευμένο προσωπικό. Οι Private Chefs μπορούν να σταθούν δίπλα στο πιο απαιτητικό project με απόλυτη επιτυχία και εγγυημένο αποτέλεσμα στην ποιότητα, την παρουσίαση και το service τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα σχέδια του μεγάλου Έλληνα chef Άλεξ Σαμοΐλη δεν σταματούν εδώ καθώς η αγάπη για τη γεύση & τη μαγειρική και το “όραμα” καθοδηγούν την επιτυχημένη του πολλά υποσχόμενη πορεία. Να σημειώσουμε ότι αποτελεί επίσης μέλος και του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB που αποτελεί το ισχυρότερο network και platform για την παγκόσμια προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και γεύσης.

Φωτογραφία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο Forbes με τη δημοσιογράφο Nicole Trilivas.


www.privatechefs.gr
www.alexsamoilis.com
www.greektastebeyondborders.com
www.ambassadorsoftaste.com