Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν να διευκολύνουν τη ζωή όσων θέλουν να εξεταστούν για τον κορωνοϊό και έτσι δημιούργησαν ένα κέντρο όπου ο καθένας μπορεί να κάνει το τεστ μέσα σε 5 λεπτά χωρίς καν να βγει από το αμάξι του.

Την διαδικασία μας αποκάλυψε η δημοσιογράφος του Bloomberg, Σίλβια Γουέσταλ, η οποία παρουσίασε βήμα –  βήμα τις κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας κάτοικος εκεί για να δει αν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό ή όχι.

Μία από τις πιο πρωτοποριακές μεθόδους εξέτασης για τον κορωνοϊό στον κόσμο

Η μέθοδος μάλιστα είναι ίσως από τις πιο πρωτοποριακές στον κόσμο, καθώς μιλάμε για το πρώτο κέντρο εξέτασης για τον κοροναϊό  όπου ο εξεταζόμενος παραμένει στο αυτοκίνητό του.

Το κέντρο λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ  και παρέχει υπηρεσίες σε περίπου 600 άτομα ημερησίως, δίνοντας προτεραιότητα σε ηλικιωμένους, έγκυες και χρόνιες ασθένειες. Το τεστ είναι δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν 100 δολάρια.

Η διαδικασία των 5 λεπτών

Για να κάνει κάποιος το τεστ λοιπόν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το πρώτο που έχει να κάνει είναι να κλείσει τηλεφωνικώς ραντεβού καλώντας στο (800) 1717.

Όπως αποδεικνύεται και από το βίντεο, η διαδικασία των πέντε λεπτών πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες μεθόδους της τεχνολογίας προς όφελος της υγειονομικής περίθαλψης.

Πρωτοποριακές high tech διαδικασίες

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του high-tech συστήματος είναι πως το μόνο που χρειάζεται είναι η ταυτότητα του πολίτη η οποία έχει ενσωματωμένο τσιπ και το οποίο συνδέεται απευθείας με το κινητό.

Από την ταυτότητα αφενός το ιατρικό προσωπικό σιγουρεύεται πως ο εξεταζόμενος είναι εγγραμμένος στο σύστημα ιατρικής περίθαλψης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αφετέρου ο πολίτης έχει την ικανότητα να ενημερωθεί για τα αποτελέσματά του μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Οι εκπλήξεις όμως για το πόσο οργανωμένα είναι τα πράγματα εκεί δεν τελειώνουν εδώ.

Η δημοσιογράφος μας παρουσιάζει μέχρι και το μήνυμα που λαμβάνει στο τηλέφωνό της τη στιγμή που φτάνει στο ειδικό κέντρο εξέτασης.

«Παρακαλώ ετοιμάστε την Emirates ID σας, παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και κλείστε τα παράθυρα σας μέχρι να αποχωρήσετε από τον σταθμό», είναι το μήνυμα που λαμβάνει η δημοσιογράφος.

Το πρώτο στάδιο της εξέτασης είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν το ιατρικό προσωπικό παίρνει δείγμα από τη μύτη της δημοσιογράφου, ενώ εκείνη παραμένει καθισμένη το αμάξι της.

Αυτό ήταν! Το μόνο που πρέπει να κάνει τώρα η Σίλβια Γουέσταλ είναι να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι της για 22-24 ώρες μέχρι να της αποσταλούν μέσω SMS τα αποτέλεσμα.