Απάντηση Παπαγγελόπουλου στις καταγγελίες Τσατάνη

Σκληρή απάντηση κατά της πρώην εισαγγελέως Γεωργία Τσατάνη έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζοντας ψευδή, αχαρακτήριστικα και ανάξια τα όσα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις για τις κατ ιδίαν συνομιλίες τους και τα ρουσφέτια που του ζητούσαν και οι τέσσερις Εισαγγελείς.

Σκληρή απάντηση κατά της πρώην εισαγγελέως Γεωργία Τσατάνη έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζοντας ψευδή, αχαρακτήριστικα και ανάξια τα όσα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις για τις κατ ιδίαν συνομιλίες τους και τα ρουσφέτια που του ζητούσαν και οι τέσσερις Εισαγγελείς.

«Η καλύτερη απάντηση στα ψέματα της κας Τσατάνη, Εισαγγελέως η οποία καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση Novartis,  είναι η αμετάκλητη πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου,  του σκανδάλου Βγενόπουλου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος στη δήλωσή του.

Αναφέρει ότι η κ. Τσατάνη με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε από την αποκλειστικά αρμόδια Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου, τη χειρίσθηκε και την αρχειοθέτησε με προκλητικά απροκάλυπτες μεθοδεύσεις.

Εντός 72 ωρών, τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος, μελέτησε» και με πρωτοφανή ευφυΐα κατανόησε χιλιάδες σελίδες, και με υπεράνθρωπη προσπάθεια συνέταξε τη διάταξη απαλλαγής του μακαρίτη Βγενόπουλου, που αριθμούσε 801 σελίδες εάν θυμάμαι καλά.

Προσθέτει ότι για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο Βγενόπουλος – από ποιόν άραγε – και την προανήγγειλε ο ίδιος λίγες ώρες πριν η κα Τσατάνη τον απαλλάξει προκλητικά και παράνομα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσθέτει ότι το σκάνδαλο Βγενόπουλου προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η Κυπριακή οικονομία κατέρρευσε μάλιστα και εξ αιτίας αυτού του σκανδάλου. «Η κ. Τσατάνη δε δίστασε να μηνύσει τους Κύπριους συναδέλφους της που ερευνούσαν και αυτοί το σκάνδαλο Βγενόπουλου. Βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τη μήνυση της» αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι η κ. Τσατάνη είναι γνωστή για τη μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων της και σε άλλες σοβαρές  υποθέσεις, είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ.

Χαρακτήρισε αντιπερισπασμός την καταγγελία που έκανε εις βάρος του αμέσως μετά την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου.

«Έχει παραδεχθεί ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου με δική της πρωτοβουλία. Ζήτησε και αυτή να τη βοηθήσω και μετά με κατήγγειλε», τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσθέτει: προφανώς  είναι τεράστια και σπάνια σύμπτωση που και  οι τέσσερις Εισαγγελείς  Αγγελής, Ράϊκου, Αθανασίου και  Τσατάνη κατέθεσαν ότι ερχόντουσαν με δική τους  πρωτοβουλία στο γραφείο μου. Οι ψευδείς, αχαρακτήριστες και ανάξιες για Εισαγγελικό Λειτουργό  δήθεν αποκαλύψεις ιδιωτικών συνομιλιών μας με αναγκάζουν να αποκαλύψω – μολονότι δεν το ήθελα- τις  πραγματικές συνομιλίες μας και τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν όταν με συναντούσαν με δική τους πρωτοβουλία»

«Ως Εισαγγελέας και ως Υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους,  μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά. Στόχος τους να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες», καταλήγει ο κ. Παπαγγελόπολους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk