Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, όπου διαδηλωτές έχουν περικυκλώσει την αμερικανική πρεσβεία, η οποία και εκκενώθηκε.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν για τις αεροπορικές επιδρομές, με στόχο, όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ, στρατόπεδα και αποθήκες μαχητών φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής που εδρεύουν στο Ιράκ.

Δύο πηγές δήλωσαν στο CNN πως οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να μπουν στην πρεσβεία, με το προσωπικό ασφαλείας να «απαντά» με χρήση δακρυγόνων.

Βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω κοινωνικών δικτύων δείχνουν τους διαδηλωτές να σπάνε τα παράθυρα της πρεσβείας και να ανάβουν φωτιές. Μέχρι στιγμής, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 20 άτομα.

​Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πέταξαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης προς τους διαδηλωτές, οι οποίοι από την πλευρά τους, προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στον εξωτερικό τοίχο της πρεσβείας.

Οι αξιωματούχοι του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών δεν έκαναν γνωστό πότε απομακρύνθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής και τα άλλα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας, όμως πρόσθεσαν πως στο κτίριο παραμένουν λίγα μέλη του προσωπικού προστασίας της πρεσβείας.