Στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα μίλησε το βράδυ του Σαββάτου, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Ο γνωστός σεφ χαρακτήρισε δύσκολο το επάγγελμα που ακολούθησε και αναφέρεται, ενώ μίλησε και για τα αστέρια Μισελέν.

«Υπάρχουν εστιατόρια στην Ελλάδα που έχουν πάρει τέτοια αστέρια. Σπούδασα στη Γαλλία σε μια εποχή που τα αστέρια ήταν στα φόρτε τους. Βέβαια κάποια στιγμή παρά έγινε αυτό. Κάποιοι σεφ αυτοκτόνησαν επειδή έχασαν κάποιο αστέρι» εξηγεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πέρα από την γεύση, την οποία χαρακτηρίζει υποκειμενική, υπάρχουν κι άλλα κριτήρια για να πάρει κάποιος αστέρι Μισελέν, όπως η κάβα, το σέρβις, το τραπεζομάντηλο, και πολλά ακόμα.

«Η κουζίνα είναι ένας μαραθώνιος» τονίζει. «Το επάγγελμά μας είναι κυρίως ανδροκρατούμενο. Τις γυναίκες θα τις δούμε περισσότερο σε κρύα κουζίνα ή ζαχαροπλαστική» υπογραμμίζει.

Ακόμα, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος σεφ πέραν της… μαγειρικής. «Είναι εντελώς μάνατζερ ο σεφ. Πρέπει να ξέρει καλά το οικονομικό και ψυχολογικό κομμάτι. Μπορεί να έχει 60 άτομα υπό την επίβλεψή του σε μια μεγάλη κουζίνα. Οφείλεις να σέβεσαι τους ανθρώπους που δουλεύουν για σένα, να τους αμείβεις καλά και θα εισπράξεις την αντίστοιχη συμπεριφορά» επισημαίνει.

Πηγή: onetv.gr