Η Έλεν Ντε Τζένερις θα βραβευθεί για την 25ετή καριέρα της στην αμερικανική τηλεόραση, στην φετινή απονομή για τις Χρυσές  Χρυσών Σφαίρες.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών, η 61χρονη Ντε Τζένερις θα είναι το δεύτερο πρόσωπο που θα τιμηθεί με το βραβείο Κάρολ Μπέρνετ, το οποίο έχει απονεμηθεί μονάχα στην ίδια την Αμερικανίδα ηθοποιό.

Η Έλεν Ντε Τζένερις ξεκίνησε την καριέρα της με τη stand up κωμωδία, προτού ασχοληθεί με  την τηλεόραση.

Σήμερα είναι η οικοδέσποινα του καθημερινού τοκ σόου «The Ellen DeGeneres Show», ένα από τα πιο δημοφιλή σόου παγκοσμίως.

«Επιπλέον της επιτυχίας της στην τηλεόραση, η Έλεν Ντε Τζένερις υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δράση, δανείζοντας τη φωνή της σε εκείνους που δεν έχουν δική τους και μοιράζοντας ευγένεια και χαρά μέσω της ισχύος του βήματός της», είπε ο Λορέντζο Σόρια, ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που απονέμει τις Χρυσές Σφαίρες.

Η Ντε Τζένερις έχει ήδη βραβευθεί με δύο από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, το προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας και το Βραβείο Μαρκ Τουέιν για το Αμερικανικό Χιούμορ.

Το βραβείο Κάρολ Μπέρνετ απονέμεται ως αναγνώριση της νέας Χρυσής Εποχής της τηλεόρασης στις ΗΠΑ, όπου περισσότερα από 500 σόου τον χρόνο προβάλλονται σε παραδοσιακά και streaming δίκτυα.

Η τελετή απονομής των βραβείων των Χρυσών Σφαιρών θα διεξαχθεί στο Μπέβερλι Χιλς, την 5η Ιανουαρίου του 2020.