Καταργώντας τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες, οδηγείς τους ανθρώπους αυτούς από τη νομιμότητα στην παρανομία στα υπόγεια, στα χωράφια και στη μαύρη εργασία, σημείωσε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Mουζάλας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»  για την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι η Δεξιά «έρχεται με σκληρή μορφή».

«Είναι η φορά που αδιαμεσολάβητα το κεφάλαιο συμμετέχει στην κυβέρνηση δεν εκπροσωπείται από κάποιους, αλλά συμμετέχει απευθείας. Ο κόσμος νομίζω ότι δεν θα δει ευχάριστα πράγματα, χωρίς να θέλει κανείς να φέρει την καταστροφή και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να οργανωθεί. Να οργανώσει αυτόν τον κόσμο. Να παλέψει ενάντια στις δυσκολίες που θα έρθουν και βέβαια δίνει τη λύση της Προοδευτικής Συμμαχίας. Της διεύρυνσης, της αναγέννησης» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακάλεσε την εγκύκλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την απόδοση ΑΜΚΑ σε υποκόους τρίτων χωρών.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε ανέφερε για τη συγκεκριμένη ΚΥΑ  ότι «παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών». Σημείωσε μάλιστα ότι «η χώρα μας δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι».